Korteste salgstid i ti år: Her går det hurtigst med at sælge huset

Der er kommet mere fart på hussalget. På landsplan tager det i gennemsnit 148 dage et sælge et hus. Det er den korteste salgstid i ti år, skriver Boligsiden, som har udarbejdet en liste over de ti kommuner, hvor det går hurtigst. Til gengæld kræver det mere tålmodighed at komme af med en ejerlejlighed – særligt i hovedstaden.

Overvej, om I kan se jer selv i boligen de kommende fem-seks år. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse at købe fast ejendom. Colourbox/Free Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når først beslutningen er truffet og huset sat til salg, så vil de fleste gerne have, at det går lidt tjept. Og det gør det faktisk i øjeblikket, når det kommer til huse. I gennemsnit går der på landsplan 148 dage, fra til salg-skiltet bliver sat op til nøglerne skifter ejer, viser Boligsidens Markedsindeks for august.

Dermed er salgstiden for villaer og rækkehuse faldet 5,6 procent sammenlignet med august 2018. Det er desuden det laveste niveau, der er registreret i Boligsidens tiårige historie.

»Da det store rentefald satte ind i februar 2015, begyndte salgstiderne at dale, men særligt i det seneste år er der sket ændringer. De historisk lave renter giver flere boligkøbere mod på at købe hus, hvilket øger efterspørgslen og dermed også påvirker den samlede salgstid,« påpeger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Da det tog længst tid at komme af med boligen i den pågældende periode, tog det i gennemsnit 229 dage – hvilket er 81 dage mere end i dag. Det var i januar 2013.

»Den dalende salgstid er positiv, for når først beslutningen er truffet om at sætte sit hus til salg, vil man som sælger også gerne hurtigt videre med sine egne flytteplaner. Det ønske bliver i dag hurtigere opfyldt,« fremhæver Birgit Daetz.

Særligt i hovedstadsområdet er der kommet mere tempo på salgstiden, og en del stedet tager det betydeligt kortere end de 148 dage, som er landsgennemsnittet.

I disse ti kommuner går det hurtigst med at sælge

Ifølge en opgørelse over de ti kommuner i landet med den korteste salgstid ligger Albertslund Kommune øverst. Her tog det i august i gennemsnit 74 dage at sælge en villa eller et rækkehus.

Generelt ligger kommunerne med de laveste salgstider i og omkring København. Udover Albertslund ligger kommuner som Egedal, Allerød, København og Ballerup i top med gennemsnitlige salgstider mellem 79 og 86 dage.

»Efterspørgslen på huse omkring København er større, da der er mange huskøbere, der drømmer om at bo tæt på København, så de fortsat komme til deres arbejdsplads i København inden for overskuelig tid. Derfor går det også rigtig hurtigt med handlerne her, og mange steder omkring København ligger salgstiden på kun lidt over to måneder,« oplyser Birgit Daetz.

Hun understreger, at prissætningen af boligen også er udslagsgivende for, hvor hurtigt en handel bliver lukket.

»Når efterspørgsel og pris følges ad, har det som oftest positiv betydning for salget,« uddyber Birgit Daetz.

Mens det kræver mindre tålmodighed at være hussælger, er det gået den anden vej for dem, som gerne vil af med en ejerlejlighed. På landsplan tager det i snit 96 dage, hvilket er en stigning i salgstiden på 4,6 procent sammenlignet med august sidste år.

Og ligger lejligheden i Region Hovedstaden, skal man regne med, at det tager omkring 80 dage – hvilket er 18,4 procent længere tid end for et år siden. I Københavns Kommune tager det nu 79 dage mod 67 dage i august 2018.