Hver anden har planer om at holde sommerhusferie

Næsten halvdelen af danskerne overvejer at holde ferie i et dansk sommerhus inden for de næste to år, viser ny undersøgelse.

Sol og sommer på stranden ved Dronningmølle, som er et af landets populære sommerhusområder. Næsten hver anden dansker har planer om at holde ferie i et dansk sommerhus i løbet af de næste to år, viser ny undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har fået foretaget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

47 procent af danskerne anser det for sandsynligt eller meget sandsynligt, at de inden for de næste to år vil holde ferie i et dansk sommerhus. Det fremgår af en ny undersøgelser, som analysebureauet Epinion har udarbejdet for ejendomsmæglerkæden Nybolig.

»Det er glædeligt, at så mange overvejer at holde deres ferie i et dansk sommerhus. Både for landdistrikterne, som oplever øget handel og aktivitet, men også fordi det er langt mere bæredygtigt at køre til Rørvig eller Skagen end at flyve til Sydeuropa,« siger Thomas Hovgaard, kommunikationschef i Nybolig.

37 procent anser det for usandsynligt eller meget usandsynligt, at ferien skal holdes i et dansk sommerhus, mens 22 procent er i tvivl.

Bedre vilkår for udlejning af sommerhus

Den store interesse for at holde sommerhusferie er desuden godt nyt for alle dem, som enten udlejer eller overvejer at udleje deres sommerhuse.

Med de nye fradragsregler har man nemlig mulighed for at tjene op til 40.900 kroner skattefrit, hvis man lejer ud gennem et bureau eller Airbnb, mens de følgende indtægtskroner beskattes meget lempeligt. Og tilsyneladende er udlejningbureauerne sultne.

»Sommerhusudlejningsbureauerne melder om kraftig efterspørgsel og laver kampagner for at få flere sommerhusejere til at leje deres sommerhus ud,« siger Thomas Hovgaard.