Her steg lejlighederne mere i pris end i København sidste år

Mens priserne på de københavnske lejligheder stod stille i 2019, så steg de andre steder med op til seks procent, viser Danmarks Statistiks endelige status over boligmarkedet i 2019.

Priserne på lejligheder i København stod stort set stille i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lejligheder i Region Sjælland gav baghjul til lejlighederne i København i 2019.

Året bød for de sjællandske lejlighedsejere på prisstigninger på seks pct., mens priserne stort set stod stille i andre regioner – bortset fra i Region Nordjylland, hvor lejlighedspriserne ligefrem faldt.

Det er en af konklusionerne i Danmarks Statistiks endelige status på boligmarkedet i 2019.

Generelt viser tallene, at de gennemsnitlige priser på såvel lejligheder som huse steg i 2019. Men i forskelligt tempo med huse i front. Efter december var prisen på huse 3,1 pct. højere sammenlignet med året før, mens ejerlejlighedspriserne var 1,7 pct. højere.

»Det giver god mening, at priserne stiger, når vi sammenholder den medvind, boligmarkedet får fra flere fronter. En cocktail af markant rentefald, rekordhøj beskæftigelse og pæn reallønsfremgang er nogle af ingredienserne bag en stærk tid for boligmarkedet,« skriver Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

De stigende priser følges ad med et stigende antal handlede huse, som i 2019 endte på det højeste antal i det forløbne årti. I alt skiftede 51.598 huse ejer i 2019, hvilket er 3,3 pct. flere hushandler end i 2018.

»Over det kommende år forventer vi, at huspriserne kommer til at stige med yderligere tre pct. Der er gode takter i dansk økonomi, og det lave renteniveau ser ikke ud til at forsvinde foreløbig. På lejlighedsmarkedet ser vi noget nær en uændret pris. Medvinden fra de gode takter i dansk økonomi og de lave renter holdes i skak af modvind på lejlighedsmarkedet, som består af strammere lånekrav, meget nybyggeri samt et prisniveau, hvor der ikke er lige så mange som tidligere, der ønsker at være med,« lyder Brian Friis Helmers prognose for den kommende prisudvikling.