Her kan en SAS-strejke ramme charterferien

En del rejseselskaber benytter SAS og kan derfor blive påvirket i tilfælde af en strejke.

Flere rejseselskaber skal finde alternative fly, hvis SAS-piloterne går i strejke midt i sommerferien. Arkivfoto: Clara Margais/AP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det rammer ikke kun de direkte kunder i SAS, hvis selskabets piloter som varslet går i strejke i næste uge. SAS og piloterne skal onsdag mødes i den svenske forligsinstitution.

Avisen Danmark har taget et kig på, hvilke andre selskabers kunder der kan blive ramt af en strejke, og dette vil især gælde Apollo Rejser, hvor 35 procent af kunderne efter planen skal rejse på ferie med SAS ud af Københavns Lufthavn.

Piloternes forhandlinger med SAS er kørt fast, og strejken kan ramme tidligst fra fredag den 24. juni efter de danske regler – og dermed i sommerferien. Da piloterne fra både Danmark, Sverige og Norge vil koordinere tidspunktet for strejken, tyder det på, at datoen bliver den 29. juni.

Derfor er Apollo Rejser, Danmarks næststørste rejsearrangør, i færd med at finde alternative fly, såfremt forhandlingerne mellem piloterne og SAS ender i strejke.

»Skulle vi være så uheldige ikke at kunne finde en løsning, kan vi forhåbentlig tilbyde et alternativ eller i yderste konsekvens refundere det, gæsterne har betalt for rejsen,« siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør i Apollo Rejser, til Avisen Danmark.

Hos Danmarks største rejsearrangør, Spies Rejser, flyver langt de fleste gæster med selskabets eget flyselskab, Sunclass Airlines. Kun 2,5 procent af Spies’ chartergæster flyver med SAS.

TUI har ikke chartret fly hos SAS, men har til gengæld cirka 800 bookinger, hvor gæsterne skal om bord på et normalt SAS-rutefly. Bravo Tours har booket nogle få SAS-flyvninger og følger ligeledes udviklingen tæt.

Det hører dog med til historien, at SAS ifølge mediet Check-in.dk langtfra bliver nødt til at holde alle fly på jorden i tilfælde af en strejke. Mindst 300 daglige afgange vil kunne gennemføres.