Her kan du købe ejerlejligheder til under én million kroner i København

De hænger bestemt ikke på træerne længere – ejerlejligheder til under én million kroner i København. Ifølge en opgørelse fra Boligsiden.dk er der hele 96 procent færre til salg i dag end for fem år siden.

Udbuddet af ejerlejligheder til under én million kroner i København er stærkt begrænset, men det kan lade sig gøre at finde dem, hvis man ikke er kræsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En etværelseslejlighed på en befærdet vej i Brønshøj med udsigt over parkeringsplads og en tankstation og Netto som naboer. Eller hvad med en kvistlejlighed i Vanløse på 32 kvadratmeter, hvor der skal laves både køkken og bad.

Udvalget er stærkt begrænset, hvis man er på jagt efter en ejerlejlighed til under én million kroner i København. Faktisk er antallet styrtdykket de seneste fem år, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det er dårligt nyt for de mange studerende, som om en måneds tid får svar på, om de er kommet ind på drømmestudiet – og måske allerede er i fuld sving med at skaffe sig tag over hovedet. I hvert fald hvis de overvejer at købe.

»Hvis du er kommende studerende, gerne vil købe din egen studiebolig og har et smalt budget, er der meget lidt at vælge mellem,« konstaterer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Kun syv at vælge mellem

Ifølge opgørelsen var der 160 ejerlejligheder til under én million kroner at vælge mellem i København i juni 2014. I dag kan man kun tælle syv til salg-skilte med sekscifrede priser. Det svarer til et fald i udbuddet på 96 procent.

»Der er sket enormt meget med boligpriserne i København de seneste fem år. Her er man endegyldigt kommet ud af finanskrisen, og det har givet et stort løft i priserne. Derfor er mange af selv de mindste ejerlejligheder udbudt til priser, der i mange tilfælde er langt højere end én million kroner. Og samtidig er der rift om de billige boliger, som bliver solgt meget hurtigt,« udtaler Birgit Daetz.

Også i Odense, Aalborg og Aarhus er udbuddet af de billige og studieegnede ejerlejligheder faldet med henholdsvis 86 procent, 68 procent og 61 procent.

Sammenlagt har studerende på boligjagt blot 78 ejerlejligheder til mindre end én million kroner at vælge mellem i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Til sammenligning havde de studerende, der begyndte på universiteterne for fem år siden, over 400 ejerlejligheder i samme kategori at plukke fra. Det er et fald på mere end 80 procent.