Her er de sidste positive renter i Danmark

Der er stadig enkelte muligheder for at få positive renter på opsparing i en håndfuld mindre banker.

Der kan stadig findes positive renter på indlån i en håndfuld danske banker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus

Så gik der hul på den byld, som de eksteremt lave renter har skabt på indlån i bankerne. De skal nemlig betale 0,65 pct. for at placere deres penge i Nationalbanken, og derfor er det en underskudsforretning for dem at passe på dine penge - selv til en rente på et rundt nul.

Jyske Bank indfører som den første bank minusrente på indlån på over 7,5 mio. kroner. Men der er stadig muligheder for at få en positiv rente på indlån. Berlingske har taget en tur rundt på bankernes hjemmesider, og vi har blandt andet fundet denne samling af positive renter på opsparing:

  • Sandander Consumer Bank tilbyder Højrente Fri uden binding, der giver en halv procent i rente, Højrente Plus med en måneds opsigelse giver 0,7 procent, og Højrente 24 med to års binding giver 0,8 procent - de to sidstnævnte med et minumumsindskud på 100.000 kroner.
  • Ikanobank viser på sin hjemmeside stadig mulighederne SparFri uden binding til 0,35 procent, hvor der kan indsættes op til 10 mio. kroner, samt SparFast med renter fra 0,75 til 1,05 procent afhængigt af bindingsperioden, der kan fastsættes til mellem et og tre år og der kan indsættes mellem 25.000 og 10 mio. kroner på kontoen. Der er dog lukket for indskud i øjeblikket.
  • Banknorwegian tilbyder en opsparingskonto bindingsperiode med en rente på 0,7 pct.
  • Din Andelskasse i Østervrå tilbyder en halv procent uden binding. Alle de nævnte banker er dækket af indskudsgarantien med op til 100.000 EUR svarende til ca. 745.000 kr.

Generelt er der et rundt nul i rente på lønkonti. Men en håndfuld banker har særlige tilbud. Lån & Spar Bank tilbyder medlemmer af en lang række organisationer en rente på tre procent op til 50.000 kroner. Pensionskassen PenSam Bank tilbyder ligeledes FOA-medlemmer og helkunder i PenSam Bank tre procent, mens Basisbank har en rente på lønkonti på 0,2 pct.