Har du mere end 500.000 euro på din konto? Så skal du nu betale gebyrer i schweizisk bank

De negative renter får nu direkte konsekvenser for velhavende kunder hos den schweiziske bank UBS, der fremover skal betale et gebyr på indeståender på mere end 500.000 euro. Også Credit Suisse overvejer at følge trop.

Topchef i Credit Suiss Tidjane Thiam har sagt til Financial Times, at banken overvejer at opkræve gebyrer fra private kunder for med hans egne ord at »udligne trykket« fra den negative rente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Buholzer/AFP/Ritzau Scanpix

Den negative rente kan blive en dyr fornøjelse for personer, der har store summer stående i kontanter i de schweiziske banker.

For mens renterne får endnu et hak nedad, overvejer flere banker nu, hvordan de kan sætte gebyrer på konti med meget store kontante indeståender.

Den største schweiziske bank, UBS, planlægger fremover at opkræve gebyrer fra kunder, som har store summer stående i banken.

Banken har ifølge Bloomberg planer om at pålægge kunder, som har over 500.000 euro stående på deres konti, et årligt gebyr på 0,6 procent. Tidligere har grænsen været en million euro (ca. 7,5 mio. kroner).

En anden stor schweizisk bank Credit Suisse overvejer at gøre det samme. Bankens direktør, Tidjane Thiam, har sagt til Financial Times, at banken overvejer at opkræve gebyrer fra private kunder for med hans egne ord at »udligne« den negative rente.

Den Europæiske Centralbank forventes til september at sænke renten yderligere.

Dertil kommer, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i sidste uge for første gang siden 2008 sænkede renten.

Ifølge Financial Times har hovedparten af de større banker indtil videre kun skruet op for gebyrerne hos deres virksomhedskunder med undtagelse af nogle af de mindre banker som Pictet og Julius Baer, der allerede har skruet op for omkostningerne for privatpersoner.

Indtil videre er det dog kun de allerrigeste kunder, som kommer til at opleve gebyrer som følge af den negative rente, men flere kilder fortæller til Financial Times, at de tror, at også de mindre velstillede kan opleve gebyrer på sigt.

»Gruppen af kunder, som vil skulle betale mere, vil helt sikkert blive større,« fortæller en analytiker til Financial Times.

Andre tror ikke på, at det kommer til at ske.

»Det bliver et socialt problem, hvis man begynder at opkræve penge fra »en normal« person som konsekvens af den negative rente,« siger Ronit Ghose, som er analytiker hos Citygroup, til Financial Times.