Godt nyt til købere: Nu vokser antallet af boliger til salg igen

For femte måned i træk vokser antallet af boliger til salg. Det tyder på, at boligmarkedet er ved at falde lidt mere til ro efter en meget hektisk periode og rekorder i både omsætning og pris.

Nu bliver der igen flere »til salg-skilte« på boligmarkedet efter en tid med vilde prisstigninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det samlede udbud af boliger stiger for femte måned i træk. Der kom i juli til at stå »til salg« uden for lidt mere end 200 flere ejerboliger af alle typer end måneden før.

Det viser nye tal fra mæglernes fælles portal, Boligsiden.dk.

Stigningen svarer kun til 0,6 procent flere huse, lejligheder og sommerhuse til salg. Men stigningen kommer efter udvidelsen af udbuddet i de foregående fire måneder, påpeger cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank.

»Bolighandlerne er faldet efter en vanvittig tid, og det giver nu langt om længe liv til, at udbuddet kan komme op. De flere boliger til salg giver køberne bedre kort på hånden i jagten efter drømmeboligen. Det er også tiltrængt og med stensikkerhed savnet, efter udbuddet raslede ned i 11 måneder i streg under coronakrisen, som sendte det ned i det laveste niveau i halvandet årti,« skriver han i en kommentar.

Han skriver videre, at flere elementer peger på, at boligmarkedet er på vej ind i en ny og lidt langsommere fase efter en hæsblæsende periode.

Efterspørgslen er fortsat høj, men den er i de seneste uger faldet.

»Det lidt langsommere tempo sker i forbindelse med, at mange har fået opfyldt deres boligdrøm gennem det seneste år. Samtidig er vi på vej ud af coronakrisen, som tidligere har budt på nedlukning og mere tid i hjemmet, hvilket har skubbet yderligere til boliginteressen. Men en del af coronaens effekt på boligmarkedet ser ud til at være et overstået kapitel i takt med normaliseringen. Endelig er renterne steget, som også påvirker efterspørgslen i nedadgående retning,« skriver Jeppe Juul Borre.

Den høje efterspørgsel under coronakrisen kombineret med det laveste udbud siden 2006 har tilsammen udløst de markante prisstigninger på boligmarkedet. Ifølge de seneste tal er hus- og lejlighedspriserne i dag henholdsvis 15 og 17 procent højere end for et år siden.

Sommerhuspriserne er et kapitel for sig. De er eksploderet med mere end 25 procent i samme periode.