»Der er altid nogen, som har brug for en seng og et tag i København«

Udlejning af et værelse er en god måde at tjene penge på at hjælpe andre, mener 24-årig ingeniør.

24-årige Daniel Hansen Pedersen kan godt lide tanken om at dele sin bolig med andre – og samtidig få et vigtigt bidrag til huslejen. Han har både prøvet at leje et værelse ud til studerende og at leje ud i weekender og ferier til turister gennem Airbnb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Daniel Hansen Pedersen har gode erfaringer med både at leje ud til studerende og gennem Airbnb. Han gør det dels for pengene, dels for at give boligtrængende en håndsrækning.

»Man føler lidt, at man er med til at hjælpe andre ved at give noget husly, fordi der er så mange, der står akut og mangler noget,« siger den 24-årige ingeniør, som oprindeligt kommer fra Odense.

Da han fik sin første lejlighed i København, gik han med det samme i gang med at finde en lejer.

»Den var for dyr til, at jeg kunne sidde i den selv, og jeg havde heller ikke brug for så meget plads. Så jeg oprettede en annonce på en boligportal og fik hurtigt 70-80 henvendelser. Jeg havde nogle stykker til samtale og valgte den med bedst kemi,« siger Daniel Hansen Pedersen.

For at være sikker på, at huslejen var fastsat på et rimeligt niveau, betalte han godt 500 kr. for at få en forhåndsgodkendelse fra huslejenævnet.

»Jeg vil også anbefale, at man får nedskrevet nogle husregler for larm og oprydning af fællesarealerne,« siger Daniel Hansen Pedersen.

Lejer ud til turister i ferien

Han er siden flyttet til noget mindre, hvor der ikke er plads til at have en lejer. Til gengæld lejer han lejligheden ud til turister gennem Airbnb, hver gang han er væk.

»Det er fedt at komme tilbage, og man så har fået en super anmeldelse fra gæsterne, fordi de har haft en god oplevelse. Og samtidig har man selv haft en rigtig billig ferie – eller måske oven i købet tjent lidt på at være væk,« siger han og understreger, at der er en del mere arbejde forbundet med at leje ud til turister i forhold til at have en fast lejer.

Daniel Hansen Pedersen søger noget større, og så vil han gerne have en studerende boende igen, også selv om man kan tjene mere ved kortidsudlejning.

»Men det ene udelukker jo ikke nødvendigvis det andet. Der er altid nogen, som har brug for en seng og et tag i København. Jeg er meget inspireret af en veninde, som har købt et hus og lejer de to nederste etager ud, mens hun selv bor på den øverste. På den måde får hun dækket en god del af omkostningerne,« siger Daniel Hansen Pedersen.

Læs artiklen om, hvor meget man i gennemsnit kan tjene på at leje et værelse ud til studerende i de fire store studiebyer her.