Dansk Nordea-chef forfremmes til toppost

Nordeas landechef i Danmark, Frank Vang-Jensen, bliver leder af privatkundeområdet for hele koncernen.

Frank Vang-Jensen skal være chef for privatkundeområde i hele Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det har taget Frank Vang-Jensen mindre end to år at gøre sig positivt bemærket i Nordea.

Da han kom til i 2017, erstattede han alle salgsmål i Nordeas filialer med et enkelt mål: at forbedre kundetilfredsheden. Samtidig har han igangsat en række initiativer for at forbedre kundetilfredsheden.

Hans indsats belønnes nu med en chefstilling for Private Banking, privatkundeområdet, i hele koncernen. Samtidig træder han ind i koncernledelsen, mens jagten på hans afløser i Danmark sættes ind.

»Frank er optaget af at gøre det nemt for kunden i kontakten med banken og brænder for kontinuerligt at forbedre både kunde- og medarbejderengagement. Jeg glæder mig til at byde Frank velkommen i koncernledelsen og fortsat at følge ham og Personal Banking-teamet i deres bestræbelser på at levere til kunderne«, siger Nordeas koncernchef Casper von Koskull i en pressemeddelelse.

Kundekrisen

Da Frank Vang-Jensen kom til den danske del af Nordea, stod banken midt i en krise, som var blevet indledt med Panama Papers-afsløringerne året forinden. Lækkede dokumenter viste, at advokatfirmaet Mossack Fonseca ved hjælp af skuffeselskaber hjalp blandt andre flere Nordea-kunder med at skjule værdier i skattely. Det kastede storbanken ud i en imagekrise, som man stadigvæk kæmper med efterdønningerne af.

Banken mistede kunder, og den danske landechef Peter Lybecker skulle altså erstattes af Frank Vang-Jensen, der blev trukket ind fra Handelsbanken, som i mange år har haft en for sektoren høj kundetilfredshed. Ved seneste kvartalsregnskab i slutningen af oktober lød meldingen fra Frank Vang-Jensen, at udviklingen så bedre ud, men at man stadig mistede kunder. Opgaven med at stoppe den udvikling helt bliver nu overgivet til en ny dansk landechef.

Frank Vang-Jensen tiltræder den nye stilling 1. december. Dermed får han en måned til overdragelse sammen med den nuværende chef for Private Banking, Topi Manner, som forlader posten i slutningen af december. Frank Vang-Jensen, som kom til Nordea efter at have bestridt en post som koncernchef i Handelsbanken, ser frem til at overtage arbejdet i, hvad han kalder en spændende tid for banken.

»Jeg er glad, beæret og ydmyg over for denne nye udfordring med at lede og udvikle Nordeas privatkundeforretning på tværs af vores fire markeder bl.a. ved at drage fordel af Nordeas størrelse. Det er en spændende tid lige nu, og vi har momentum og viljen til at tilpasse os de store forandringer, banksektoren står over for«, siger bankdirektøren selv i pressemeddelelsen.