Business-update: Svensk kapitalfond køber dansk sportskomet

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Padeltennis er en hurtigt voksende sport i Danmark. Nu har en svensk kapitalfond købt selskabet bag. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til endnu en business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften.

Blandt en af dagens mest opsigtsvækkende nyheder er, at der nu er dukket 40-årige boliglån med fast rente op.

Men vi begynder med en historie om et svensk opkøb af en regulær dansk idrætssucces.

Finans skriver, at selskabet bag det hurtigt voksende padeltennis, Padel Club Denmark, er blevet opkøbt af en svensk kapitalfond.

Siden 2019 har sporten bredt sig som en steppebrand med baner over hele landet, og tempoet har overrasket holdet bag selskabet, de tidligere håndboldstjerner Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund.

De fortæller dog til Finans, at de var klar over interessen fra kapitalfonden. Men de havde ikke forventet et så hurtigt opkøb.

»Det er ret voldsomt, at det er sket på så tidligt et tidspunkt. Det havde vi slet ikke regnet med, da vi gik i gang med skabe vores første padelcenter i Kolding i foråret 2019. Siden er det gået stærkt, og vi har oplevet en enorm vækst og interesse for sporten. Det er også grunden til, at vi er i den situation, vi er i dag,« siger Lars Krogh Jeppesen til Finans.

Det er den svenske kapitalfond Triton, som gennem selskabet Ledap Group har købt Padel Club Denmark.

40 år med fast rente

På den privatøkonomiske front rapporterer Financial Times om en ny mulighed for boliglån med fast rente i hele 40 år.

Det er den britiske långiver Kensington Mortgages, som tirsdag lancerer fastforrentede realkreditlån på op til 40 år. Mens fastforrentede lån er standard i Danmark, er det et forholdsvis nyt fænomen på det britiske marked.

Lånet med navnet »Flexi Fixed for Term« giver låntagere mulighed for at fastsætte rente på deres realkreditlån for en periode mellem 11 og 40 år. Og de dukker op på et tidspunkt med bekymringer for stigende inflation og stigende forventninger om, at Bank of England bliver nødt til at hæve renten for at tackle det.

Mark Arnold, administrerende direktør hos Kensington Mortgages, siger om baggrunden for lånet:

»Intet varer evigt, og det ser meget sandsynligt ud, at vi vil se en række renteforhøjelser, og vi kan langsomt begynde at nærme os et historisk gennemsnit igen.«

Priserne vil afhænge af den valgte løbetid og det lånte beløb. Med en fast rente over 35 år og 40 år begynder rentesatserne ved henholdsvis 3,16 procent og 3,34 procent ved 60 procent belåning.

Over 15 år begynder rentesatserne ved 2,83 procent.

En anden långiver, Habito, åbnede i marts også for boliglån med fast rente i op til 40 år. Det ligger ved en belåning på 60 procent på 4,45 procent for en løbetid på 31 til 35 år stigende til 4,65 procent for en løbetid på mellem 36 og 40 år.

Flere skal bekæmpe svindel

Børsen skriver, at skatteminister Morten Bødskov (S) vil styrke indsatsen mod skatteøkonomisk kriminalitet med 100 nye medarbejdere. De skal blandt andet bekæmpe hvidvask og skattely.

»Det betyder, at alle vi andre bliver snydt og, endnu værre, at tilliden til vores system bliver undergravet. Derfor vil regeringen styrke indsatsen mod økonomisk kriminalitet, så danske myndigheder effektivt og tidssvarende kan sætte ind«, siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Regeringen foreslår også at igangsætte flere nye initiativer. Herunder skal flere kontroller være med til at optrævle forsøg på hvidvask og organiseret svig – herunder skattely – og sikre, at både små og store virksomheder betaler den korrekte skat.

 

Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:

 

I dit køkken er denne flue en plage. For den danske coronavaccine er den afgørende

For Bavarian Nordics danske, statsstøttede vaccinekandidat handler det ikke blot om at komme i mål. Det handler også om at lave en coronavaccine, der kan slå alle konkurrenternes.

Læs historien her.

Det er både borgerligt og anstændigt at være uenig med sygeplejerskerne

Man skal lytte, når læsere rejser en kritik, som er relevant i den ophedede debat om sygeplejerskerne, fordi konflikten deler danskerne på kryds og tværs. Her er erhvervsredaktørens svar på spørgsmålene om borgerlighed, anstændighed og markedskræfterne i sygeplejerskekonflikten.

Læs historien her.

Sådan rammer den voksende bilregning din pengepung – både løbende og ved køb

Med årsskiftet kommer der højere bilafgifter og højere løbende ejerafgifter på danskernes biler. Nogle rammes hårdere end andre – blandt andet en af danskernes foretrukne biltyper. Se hvor hårdt, og hvordan det sker.

Læs historien her.

Negative renter og nye vaner får flere til at investere i kunst: Her er auktionschefens bedste fif

Auktionshuset Bruun Rasmussen har oplevet en massiv interesse for at købe kunst, smykker og design under coronapandemien. Administrerende direktør Jakob Dupont viser rundt bag kulissen til årets store juleauktion, mens han giver gode råd om at investere i kunst.

Læs historien her.

Høj velstand og lav ledighed. Den polske håndværker vender hjem til en succes

Polen er buldret gennem coronatiden og bygger dermed videre på to årtiers økonomisk succes. Det betyder millioner af nye job og et spring frem i velstanden. EU-midler spiller en vigtig rolle i succeshistorien, der også har tiltrukket mange danske virksomheder.

Læs historien her.