ATP-formand: Christian Hyldahl blev indhentet af sin fortid

Christian Hyldahl var begyndt at blive hæmmet i sit arbejde som ATP-topchef, og pensionskassens omdømme var pludselig i spil, lyder fra bestyrelsesformanden om pensionsbossens exit.

ATP-formand Torben M. Andersen har »respekt« for, at adm. direktør Christian Hyldahl har valgt at stoppe hos pensionskæmpen. Formanden mener, at direktøren ikke længere kunne løbe fra problematiske sager fra sin fortid som direktør i Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

»Fortiden har indhentet ham, og det har han taget konsekvensen af.«

Så koncist beskriver ATP-bestyrelsesformand og professor Torben M. Andersen det forløb, der har ført til, at den øverste chef for pensionskassen, Christian Hyldahl i weekenden valgte at sige op.

Den fortid, formanden henviser til, er Christian Hyldahls tid som Nordea-direktør, hvor han havde været indblandet i en række sager om udbytteskat. Børsen har over de seneste uger beskrevet, hvordan den afdeling af Nordea, som Christian Hyldahl var chef for, foretog en række milliardstore handler, der udløste uretmæssige krav om refusion af udbytteskat i Schweiz. Senere fulgte flere historier om blandt andet fransk udbytteskat.

En løbende udvikling

ATP-bestyrelsens forretningsudvalg, der består af formand og økonomiprofessor Torben M. Andersen, adm. direktør i DA Jacob Holbraad, og LO-formand Lizette Risgaard, havde ellers onsdag fredet Christian Hyldahl, for dagen efter at indkalde til et ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag. Inden da nåede Christian Hyldahl at trække sig.

»Der sker løbende en udvikling i sagen. De forhold begynder at hæmme Christian Hyldahl i hans arbejde som direktør for ATP, og det begynder også at kunne få konsekvenser for ATPs omdømme. Det tager han konsekvensen af, og det har jeg respekt for,« siger Torben M. Andersen.

Var Christian Hyldahl blevet bedt om at gå, hvis han ikke selv havde sagt op?

»Det er en hypotetisk diskussion. Jeg forholder mig til, at han har sagt op.«

En smule tonedøv

Mandag aften samles bestyrelsen altså i ATP. Her skal man ikke som oprindeligt diskutere Christian Hyldahls fremtid i ATP, men hvem der skal følge efter.

»Vi skal relativt hurtigt have fundet en konstitueret direktør, og så skal vi sætte en proces i gang med at finde en permanent løsning.«

Der er ifølge Torben M. Andersen »en lang liste af krav« til de mulige kandidater, som kan være i spil til topchefstillingen i ATP. Her er bestyrelsen opmærksom på den udvikling, der er sket i de seneste tid, hvor man blandt andet kan skæve over til Danske Bank, som fik afvist sit direktørbud af Finanstilsynet.

»Det kommer til at indgå i vores drøftelser og processen med at finde en ny direktør. Ellers ville man være en smule tonedøv,« siger han.