2022 lægger hårdt fra land: De to dyreste ejerlejligheder er netop sat til salg

Der er netop kommet to lejligheder til salg, der placerer sig i den absolutte top som de aktuelt dyreste på markedet.

Lejligheden, der aktuelt er den dyreste udbudt på markedet, blev gennemrenoveret i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: ELBÆKS Ejendomsmægler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du på udkig efter en ejerlejlighed fra absolut øverste hylde, har du nu fået to flere at vælge mellem.

Her ved årets begyndelse har ikke bare én, men hele to lejligheder nemlig møvet sig ind på henholdsvis første- og andenpladsen på listen over de dyreste lejligheder til salg.

»Vi har ikke skullet mange dage ind i 2022, før toppen af markedet har fået nye indflyttere i form af to nye ejerlejligheder, der til priser på henholdsvis 32,5 og 30 millioner kroner indtager pladserne som de dyreste lejligheder på markedet,« skriver boligmediet Boliga.

Potentielle købere kan til gengæld for de mange millioner få rigelig med plads at boltre sig på lige i hjertet af København. Begge lejligheder tæller over 200 kvadratmeter og hører til i Københavns inderste K-postnumre.

»Den dyreste af de to – og således landets samlet set dyrest udbudte ejerlejlighed for øjeblikket – når endda helt op på 291 kvadratmeter, som blandt andet går til et køkken-alrum med stålbeklædte bjælker, to soveværelser – et med eget walk-in-closet og badeværelse – og blandt andet også flere stuer med pejs,« skriver Boliga.

Penthouselejligheden i Silkegade 19 i det centrale København har blandt andet tre terrasser og flere stuer med pejs, skriver mægleren. Foto: Elbæks Ejendomsmægler Fold sammen
Læs mere
Foto: ELBÆKS Ejendomsmægler.

»Som en luksuriøs hotelsuite«

Der er tale om en gennemrenoveret penthouselejlighed, som breder sig over både 3., 4. og 5. sal i ejendommen fra 1902, som ligger i Silkegade nummer 19. Det skriver Elbæks Ejendomsmægler, som har lejligheden til salg, i salgsopstillingen.

Her fremgår det også, at det er den samme indretningsarkitekt, som står bag udtrykket på Nimb Hotel, som stod for designet af lejligheden, da den blev renoveret i 2015.

»Boligen fremtræder derfor også som en luksuriøs hotelsuite,« skriver mægleren om lejligheden, som desuden har »tre ugenerede terrasser«.

»Med udbudsprisen på 32,5 millioner kroner løber kvadratmeterprisen på lejligheden op over 111.000 kroner – og selvom postnummeret da også er blandt landets absolut dyreste, er den pris stadig langt fra gennemsnittet i København K, der sidste år lød på godt 63.000 kroner pr. kvadratmeter,« skriver Boliga.

Ifølge ejendomsmæglerbutikken Lützau er der tale om en eksklusiv »plug and play« citylejlighed uden bopælspligt på 238 kvadratmeter med elevator, altan og elleve franske altaner. Foto: Lützau Fold sammen
Læs mere

Den anden lejlighed, som også lige er blevet sat til salg, er med en udbudspris på 30 millioner kroner en smule billigere – men har faktisk en endnu højere kvadratmeterpris på 126.050 kroner.

Den ligger lidt nærmere Kongens Have på adressen Landemærket 27, 3. tv. i en ejendom, der oprindeligt er fra 1965.

Her får man 238 kvadratmeter bolig med elevator, altan og 11 franske altaner. Der er ingen bopælspligt, og man har mulighed for at tilkøbe alt inventar. Det skriver ejendomsmæglerbutikken Lützau, som kalder det en »plug and play« citylejlighed.

Den dyreste lejlighedshandel nogensinde

Det var også Lützau, der stod bag den dyreste lejlighedshandel – ikke bare i 2021, men nogensinde.

Rekorden blev sat med salget af en lejlighed til 32,5 millioner kroner på 319 kvadratmeter på Sankt Annæ Plads 9, 2. sal – lige ved Amalienborg i København.

Lejligheden på Sankt Annæ Plads nåede kun at være udbudt offentligt til salg i en uge med en udbudspris på 32.950.000 kroner, hvilket betyder, at der blev givet et afslag på 450.000 kroner. Dermed landede kvadratmeterprisen på 101.880 kroner.

Hvis Elbæks Ejendomsmægler skal slå den hidtidige rekord, skal lejligheden i Silkegade altså sælges til overpris. Går den til udbudsprisen, kan de to mæglere deles om rekorden.

»Foruden de to nyudbudte ejerlejligheder er der for øjeblikket tre projektlejligheder i Hellerup og København K til salg for priser på mellem 30 og 33 millioner kroner, lejlighederne er dog endnu ikke færdigbyggede,« skriver Boliga og oplyser, at der ikke medtages projektsalg i opgørelsen over de dyrest udbudte boliger.