Dine børn arver mindre …

PENGEKALENDER 11 … fordi en ny arvelov træder i kraft til nytår – ændringer og konsekvenser.

Arkivfoto. Børnene arver mindre, og du arver mere, hvis du lever længere end din partner. Det er en af konsekvenserne af den nye arvelov, der træder i kraft ved årsskiftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Børnene arver mindre og du arver mere, hvis du lever længere end din partner. Det er en af konsekvenserne af den nye arvelov, der træder i kraft ved årsskiftet.

Efter de nuværende regler står du til at arve en efter din ægtefælle, mens jeres børn arver to tredjedele. Men efter de nye regler arver du halvdelen af det, din ægtefælle efterlader, mens børnene arver den anden halvdel. Det skulle give den længstlevende ægtefælle bedre mulighed for at leve videre i for eksempel den samme bolig og med den samme levestandard.

Der er også mulighed for at skære arven til den nærmeste familie længere ned ved hjælp af et testamente. I øjeblikket kan et testamente kun skære arven til ægtefællen og børnene ned til halvdelen, mens de nye regler giver mulighed for at testamentere op til tre fjerdedele af din formue til andre end ægtefælle og børn.

Udover fordelingen af arv mellem ægtefælle og børn er der også ændret på bestemmelserne om tvangsarv, ægtefællens suppleringsarv, regler for at sidde i uskiftet bo samt mulighed for udvidet samlevertestamente for par, der ikke er gift men vil sikre hinanden.