Diesel-salget fortsætter med at stige

Efter måneder med dyk er bilsalget igen på vej op, viser tal for juli måned.

I disse spalter kunne vi for et par uger siden fortælle, at salget af dieselbiler stiger. Tendensen viser nu en eksplosiv stigning i diesel-salget. I juli blev der således solgt 49 procent flere dieselbiler end i samme måned i fjor, særligt de små og sparsommelige dieselbiler vinder frem hér er stigningen på 86 procent.

Vi kan dermed konstatere, at Folketingets omlægning af registreringsafgiften umiddelbart har haft den ønskede effekt. Afgiftsændringen betød især, at små dieselbiler blev billigere.

Samtidig kan bilimportørerne glæde sig over, at bilsalget generelt ser ud til at være stigende. I årets første seks måneder faldt antallet af solgte personbiler med cirka tre procent, men i juli vendte bøtten, da salget viser ti procent flere solgte sammenlignet med juli 2006.

»Det skyldes formentlig, at der ikke længere hersker så stor usikkerhed hos forbrugerne om de nye bilafgifter. I hvert fald ikke hvad angår personbiler,« siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Antallet af solgte personbiler var i juli 12.744, næsten 1.200 flere end juli 2006. Fra januar til juli i år blev der solgt 91.519 personbiler mod 94.323 i samme periode i fjor.