DF åbner for erstatning for tinglysning

Justitsministeriet blev advaret om problemer med digital tinglysning to måneder før start. DF åbner for erstatning for ofre for tinglysningskaos.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kan være erstatning på vej til de danskere, der har tabt penge, mens de har ventet på at få tinglyst en bolighandel.

Dansk Folkeparti er klar til at betale tinglysningsgebyret tilbage til dem, der er kommet i klemme i den digitale tinglysning.

Kammeradvokaten er netop ved at se på, om staten har et erstatningsansvar over for de borgere, der har ventet på at få en bolighandel tinglyst. Men Information afslører mandag, at Finansrådet advarede regeringen om problemer med den digitale tinglysning to måneder før starten den 8. september.

- Det er oplagt, at Kammeradvokaten også ser, hvordan ministeriet har reageret på henvendelsen. Jeg afventer, hvad ministeriet siger, men vi mener, at der er mulighed for at give gebyret tilbage, siger Pia Adelsteen.

Gebyret er på 1400 kroner og 0,6 procent af købssummen. For en bolighandel på 2,5 millioner kroner, svarer det til en udgift på 16.400 kroner. Ofrene for problemerne med den digitale tinglysning har dog også ekstra renteudgifter som følge af den lange sagsbehandlingstid.

Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, kalder brevet for en rygende pistol. Tidligere justitsminister Brian Mikkelsen (K) og den nuværende justitsminister, Lars Barfoed (K), har begge afvist, at regeringen skulle have vidst, at der var problemer på vej.

- Man har vildledte Folketinget. Vi har klart og entydigt spurgt ind til, om man har været advaret, men det er blevet afvist. Det her brev viser, at man har været advaret, siger Benny Engelbrecht.

Han har indkaldt Folketinget til en hasteforespørgsel om tinglysningen 21. april.  /ritzau/