Vintest: Vidunderlige hvidvine

Tyske Gunderloch viser i denne uges test, hvorfor vi burde drikke mere tysk vin herhjemme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I denne uge skal de bedste køb findes blandt de dyre vine, og selv om pilen måske ikke ligefrem peger hen imod sol, sommer og hvidvin, så har vi taget forskud på et par sprøde sommerperler.

Blandt dem ses en dyst mellem Chablis og det traditionelle Bourgogne. Mens chablis'en (som kommer fra verdens måske bedste kooperativ La Chablisienne) er mineralsk og finessefyldt uden spor af træ, er bourgognen fra Pouilly-Fuissé mere muskuløs og har fået sig et ordentligt skud fadlagring. Det er svært at vælge den ene frem for den anden. Begge er flotte skoleeksempler på, hvordan sådan noget skal smage.

I en helt anden boldgade har vi så en af Tysklands superstjerner, Gunderloch, der viser, hvorfor vi burde drikke meget mere tysk vin herhjemme. I husets Nierstein fornemmer man Rheinhessens skiferpræg og frem-med-albuerne-grape-agtige karakter.

Den pirrer tungen med sin usædvanlige høje syre og toner af sød grapefrugt – det lyder måske som en selvmodsigelse, men spændingen får den nærmest til at eksplodere og springe flik-flak på tungen.

Nierstein er mange ting, eftersom området er temmelig stort. Eksempelvis dækker Niersteiner Gutes Domtal 15 landsbyer med omkring 300 vinavlere. Gå udenom dem og tag topmarkerne Niersteiner Pettenthal og Oelberg i stedet, eller bare en almindelig Nierstein fra en god producent – eksempelvis vores testvinder.

Gunderloch har været nede i en bølgedal og blandt andet nedgraderet fra 5 til 4 stjerner i den kendte vinguide Gault Millau, men i 2010eren synes de at være kommet på omgangshøjde igen!