Vin med cola-smag

One Hope Winery i Californien mener selv, at dets mørke, sødmefulde pinot noir smager som cola.

Pinot Noir, One Hope. Fold sammen
Læs mere

Vinflasker er ofte forsynet med bagetiketter, hvor man kan læse mere eller mindre lyriske beskrivelser af vinen smagsprofil – ikke helt ulig de smagsnoter vi fyrer af her i Berlingskes ugentlige vintest.

Normalt er der tale om traditionelle beskrivelser med forskellige nuancer af frugt, bær og krydderier.

Jeg har således aldrig før set, at en producent skriver om sin vin, at den smager af cola ! Men det gør altså One Hope Winery fra Californien, og det er vist kun i Guds eget land at man ser det som  positivt, når der er vin i glasset.

Jeg vil nu i øvrigt ikke give producenten helt ret i, at hans pinot noir fra Edna Valley smager som den klistrede brune læskedrik. Jo pinot’en er mørk og sødmefuld og godt krydret af bl.a. egetræ som efterlader noter af bl.a. vanille og kanel.

Vinen her er væsentligt mere kompleks end en cola med toner af tørret frugt og den helt specielle fløjlsagtige præg som karakteriserer pinot noir.        

One Hope er for solbrændt og alkoholisk til at være min favoritstil indenfor  pinot genren – men 149 kr. er bestemt ikke en ufornuftig pris for pinot fra disse kanter.

Ugens allerbedste vin til prisen finder vi dog i den anden ende af spektret: Det er ikke hver uge, at man støder på drikbare dråber til under en 50’er, men til en pris af 45 kr. er Estampas klassiske ribenaduftende cabernet fra Chile et godt bud.