Tysk vin topper testen

De danske supermarkeder sælger ikke ret mange tyske vine, og det er mærkeligt, for kvaliteten fejler ikke noget.

De tyske producenter har fulgt markedets tendenser. Det betyder flere tørre hvidvine og flere røde til forbrugerne. Faktisk ligger andelen af tysk rødvin i dag på over 1/3 af produktionen, hvilket de færreste nok forestiller sig. Men der er selvfølgelig også de vine, som tyskerne er så kendt for, nemlig de søde, og det er sådan én, vi har lagt gane til i denne uge.

Endnu engang sidder jeg og undrer mig lidt over, at det først og fremmest er de små importører, der sender tyskerne til test. Supermarkederne har stadig tendens til at gå en stor bue uden om vores naboers vine, og det kan forekomme en anelse mærkeligt. For det kan da ikke være på grund af kvaliteten! Nok snarere en konsekvens af, at de ikke kan sælges i tilstrækkelige mængder.

Men når dette er sagt, så glæder jeg mig nu bare over endnu en vidunderlig flaske fra Mosels stejle skiferskråninger. Nærmere bestemt en riesling fra en af områdets topproducenter, Schloss Lieser, i hjertet af Mittelmosel.

Tidligere var mange af Schloss Liesers vine lidt svovlede umiddelbart efter aftapning. De havde en udtalt duft af krudt, men det virker som om, der er kommet styr på den sag.

I testsammenhæng har vi smagt på en af Liesers halvsøde vine, der forekommer slank, sprød og let drikkelig med toner af grønne æbler og masser af livlig grapefrugt. Så afgjort en flot vin til prisen fra den i øvrigt syrerige årgang 2010. Prøv den til milde og let saltede oste eller thaimad.