Tag til træning med hele familien

Familietræning er et nyt tilbud, hvor forældre og børn træner sammen. Man kommer i form og bruger samtidig tid med sine børn.

Med familietræning kombinerer man motion med en travl hverdag fuld af arbejde, børnepasning og huslige pligter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan får man presset motion ind i en hverdag med arbejde, børn og huslige pligter? Det spørgsmål er de to personlige trænere, Peter H. Madsen og Britt Schou, stødt på mange gange i løbet af de seneste år, og de har derfor oprettet familiehold, hvor man som forælder kan komme i form og samtidig bruge tid med sine børn, der bliver inddraget i træningen.

»Der er opstået et behov for at gøre træningen familievenlig, fordi vi er blevet mere helhedsorienteret og ved, at sundhed ikke kun handler om kost og motion, men også om, hvordan vi er sammen med vores børn. Vi træner én gang om ugen, og det er nok til at komme i form,« siger Britt Schou, da Fri møder hende i Frederiksberg Have, hvor fire familier er mødt op til træning en onsdag eftermiddag.

Følg også sundhedsstoffet på Facebook

Familierne er delt op i to hold, hvor den ene partner laver en halv times intensiv træning, mens den anden træner med parrets børn på græsset.

På det intensive hold løber de cirka 2,5 kilometer og slutter af med styrketræning på legepladsen. På det andet hold er det øvelser, hvor børnene kan være med.

Træningen på græsset er bygget op omkring en historiefortælling: Det er søndag morgen, og alle vågner og strækker sig, inden de lader som om, de tager tøjet af og vasker sig. Bagefter drejer de rundt og leger, at de har strutskørt på. Børnene kigger på deres forældre og kopierer bevægelsen.

»Det er dejligt inspirerende for barnet at se sin mor eller far udføre noget sjovt. Der vil automatisk ske en spejling, og barnets holdning til bevægelse bliver styrket. Som familietrænere oplever vi tit, at børnene bliver mere modige og prøver sig selv af motorisk,« siger Britt Schou.

Da holdet har varmet op, er det tid til fangeleg. Alle griner og fiser rundt på plænen. Børnene, hvis alder spænder fra helt små til cirka ti år, får lov at bestemme de næste lege, inden flere af dem lige så stille falder fra og løber hen på legepladen, der ligger ved siden af.

»Børnene bestemmer selv, om de vil være med i træningen, eller om de hellere vil gynge og hoppe på trampolin. De eneste, der SKAL træne, er forældrene,« siger Britt Schou.

Læs også:
Chris MacDonald: Derfor slår motion alt
Fitness fremmer fællesskabet
Vi elsker løb, fordi det er sundt og fleksibelt

Efter en halv times træning kommer det intensive hold tilbage med højt åndedrag og gennemsvedte T-shirts. Nu er det deres tur til at lave øvelser i græsset sammen med børnene, mens den anden partner skal ud på en hård løbetur.

Blandt deltagerne er Jane Pedersen og Thierry Pedersen, som er mødt op til træning med deres tre børn på seks måneder, to år og ti år.

»Vi startede til familietræning, fordi vi manglede en træningsform, der kunne fungere med tre små børn. Thierry har tidligere gået til fodbold, men det var altid mig, der stod hjemme med maden og børnene. Det, syntes jeg ikke, var fair, og derfor meldte vi os til det her hold,« siger Jane Pedersen, som er glad for træningsformen.

»Det er et godt spark bagi, og vi kunne sagtens finde på at melde os til igen, når de ti træningsgange er forbi.«

Læs mere på www.personligtræner.dk. Her findes også kontaktoplysninger på Britt Schou og Peter H. Madsen, hvis man vil prøve familietræning.