Ta' på Gastrotur til Sydney med Noma i pølseenden

Håndsyet dansk rejse til gastrouge i Sydney med middag på Nomas pop up restaurant som finale

The Manly ferry (below-L) passes by the Sydney Opera House in this photo taken on March 31, 2010. The Sydney Opera House was designed by Danish architect Jorn Utzon and opened in 1973. AFP PHOTO / Greg WOOD Fold sammen
Læs mere
Foto: GREG WOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som en del af læserne muligvis har bemærket, rykker Noma midlertidigt teltpælene op fra januar til marts i det nye år for at poppe op i Sydney. Det er næppe heller forbigået hjemlige foodies, at de i alt 5.600 Noma-Sydney spisebilletter à 485 dollars eksklusive drikkevarer (svarende til 2.500 kr.) blev udsolgt på bare fire minutter.

Men der er håb forude for folk med lidt mønt på kistebunden. For Singapore Airlines, som er officielt flyselskab for Nomas pop up-event, har adgang til et par håndfulde Noma-billetter. Sammen med Discovery Travel og rejseudviklingskonsulenten Torsten Hvas/ Sydney Foodie Explorer har flyselskabet således skruet en højgastronomisk Sydney- uge sammen med afgang fra København 11. marts og en Nomamiddag som rosinen i pølseenden:

»Første gang, jeg besøgte Sydney, var maden ikke værd at skrive hjem om, men de senere år er restaurant-scenen blevet mere og mere spændende. Det vil jeg gerne give folk en chance for at opleve,« siger Torsten Hvas, som står for planlægning af den gastronomiske Sydneyudflugt.

Ugen starter med vinsmagning i Sydney, hvor både den nye generation af lokale naturproducenter som f.eks. Lucy Margaux Vineyards og de mere traditionelle australske full size-vine som Henschke er repræsenteret. Tirsdag står Luke Managan, som med en stribe restauranter under vesten og i sin tid også kronprinseparret Frederik og Marys bryllupsmiddag er en af Australien mest kendte kokke, for en frokost bygget op som en potpourri over det traditionelle australske køkken.

Selvfølgelig skal den gastronomiske opdagelsesrejsende ikke snydes for et besøg på Sydneys mest kendte og præmierede restaurant »Tetsuya«, hvor Tetsuya Wakuda styrer det japansk-fransk-australske fusionskøkken.

Ugen slutter som sagt på Nomas popup-restaurant, som kommer til at befinde sig i Anadara-bygningen i Barangaroo-kvarteret ved Sydneys havnefront. Menuen er endnu ikke offentliggjort. Nomachefen, René Redzepi, har dog rejst i Australien på udkig efter originale råvarer og har på twitter udtrykt interesse for det gastronomiske potentiale i bl.a. krokodillefedt.

Prisen for ugen inklusive flybillet på businessclass og hotel kommer formentlig til at ligge omkring 69.000 kroner. Billetterne formidles af discoverytravel.dk/