Stjernekok laver mad i underjordisk vandbeholder

Noma grundlæggeren Mads Refslund kokkererer i Cisternerne under Søndermarken i Valby til Copenhagen Cooking

Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mads Refslund, som i sin tid var chefkok på Noma sammen med René Redzepi, står for en for en af de mest markante arramenteter til dette års Copenhagen Cooking, som løber af staben fra 23. august til 1. september. Refslund er til daglig er køkkenchef på ACME i New York, som sidste år kom på NY Times' Top 10 over nyåbnede restauranter.

De fire sidste aftener af august laver Refslund mad sammen Mette Martinussen, kendt fra bl.a. 1. th. og Madeleines Madteater, i Cisternerne under Søndermarken på Frederiksberg. Cisternerne blev opført i 1859 som en 4.400 kvadratmeter stor underjordisk vandbeholder. I dag tjener de underjordiske rum, der blevet beskrevet som drypstenshulelignende med katedralagtig storhed, som hjemsted for Museeum for Moderne Glaskunst.

Arrangementet starter på græsset under bøgetræerne i Søndermarken, hvor de første spiselige oplevelser serveres, og fortsætter i cisternene undergrunden. Prisen er 600 kr. for mad og drikke. 

Middagen i Cisternerne er en del af festivallens tema, som i år er "social food". Meget af maden vil således blive indtaget fra gadekøkkener, food trucks og langborde, hvor man taler ligeså så meget med sidemanden, som den man ankom til til middagen sammen med. 


Copenhagen Cooking, som arrangeres af Wonderful Copenhagen, blev sidste år besøgte af mere end 100.000 spisende, hvilket var rekord. Presseansvarlig Frederikke Møller Kristensen forventer nogenlunde samme rykind i år.

Billetreservation på  www.copenhagencooking.billetto.dk