Sommertid er rosé-tid

Rosévin er hverken fugl eller fisk. Til gengæld klarer de hvide sig godt i denne uge.

Bourgogne, Henri Boillot
Læs mere
Fold sammen

Salget af rosévin er eksploderet de senere år, men for at være helt ærlig, har jeg aldrig smagt en stor én af slagsen –  hvis vi lige ser bort fra rosé-champagne.
Det er sjældent, man finder den helt rigtige balance mellem syre, alkohol, frugtsødme, farve og ikke mindst smagsintensitet, og i denne uge vrimler testen med halvklodsede roséer.

Til gengæld klarer de hvide sig godt. En enkelt går rent ind, Henri Boillots bourgogne. Ved første øjekast er der »bare« tale om en simpel bourgogne, men man skal ikke lade sig narre. Grundstammen er nemlig druer fra marker i Puligny-Montrachet, altså deklasseret vin fra fornemme skråninger – og dét kan smages!

Her er syreintensitet og mineralitet, der pakket ind i ristede kaffebønner og lime. Nogle vil elske de ristede toner, og det gør jeg også, men dekanterer man vinen, finder den faktisk bedre sammen.

Forhandlere: