Skånsom migræne-operation

En lille operation kan kurere dine migræne-anfald.

ET NYT LIV: Sygeplejerske Mogens Kirkelund, 63 år med fjernbetjeningen, er sluppet ud af adskillelige års smertehelvede med det lille operative indgreb, som kirurger på Rigshospitalet er bedst i verden til at foretage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto

1.

En lille chip (mindre end en mandel) opereres ind i kæben. Via elektroder har den forbindelse til nervebundet bag øjet, som giver migræne-anfaldene.

2.

Når patienten mærker et begyndende anfald, holder han fjernbetjeningen op til kinden og trykker på den. Herved aktiveres chippen, og smerterne mindskes eller forsvinder helt.

Ved den nye skånsomme behandling SPG-stimulation sendes elektriske signaler til et stort nervebundt bag overkæben og under øjet. Denne samling af nerver spiller en central rolle for smerteanfaldene hos personer med migræne/Hortons hovedpine.

To ud af tre patienter med Hortons hovedpine/migræne har tydeligt gavn af den nye behandling, som koster omkring 200.000 kr. pr. patient. Tre ud af fire patienter kan spare på eller helt undvære smertestillende medicin med den nye metode, som Rigshospitalet i København er førende med i hele verden.