Sådan laver du din egen hyldeblomstsaft

Hylden synger på allersidste vers, men hvis du kan finde blomster endnu, kan du lige nå at lave en omgang hyldeblomstsaft.

Rør godt rundt i hyldesaften et par gange om dagen. Fold sammen
Læs mere

Hylden har blomstret nogle uger nu og er ved at afblomstre. Men hvis du finder et hyldetræ tæt på havet, kan du være heldig, at der stadig er blomster på det. Og så kan du lave din egen hyldeblomstsaft, der garanteret smager bedre end dem, du kan købe i butikkerne.

Ingredienser:

70 store skærme af hyldeblomster

6 økologiske citroner, skyllet og skåret i tynde skiver

3 liter vand

3,5 kg lyst økologisk rørsukker

60 gram citronsyre

Atamon

Vand og sukker gives et opkog i en stor gryde og stilles til side for at køle lidt af.

Rør citronsyren op i en lille skål med noget af sukkervandet og rør den derefter godt ud i resten af sukkervandet. Klip hyldeblomster i små buketter, pil eventuelle insekter af (blomsterne skal ikke skylles, så mister de smag) og rør dem og citronskiverne godt ned i det lune sukkervand.

Stil i køleskab i tre dage. Rør rundt i saften et par gange om dagen.

Filtrer saften, tilsæt evt. Atamon efter anvisningen på flasken, og hæld hyldeblomstsaften på Atamonskyllede flasker.

Nogle stiller flaskerne køligt.

Jeg har desværre oplevet, at de gærede, så jeg lægger dem i fryseren og tager dem op en ad gangen, når de skal drikkes.