Ret paradisisk og næsten caribisk

Den mexicansk/caribiske ret cheviche er uløseligt forbundet med varme og solskin. Så grib chancen, hvis Moder Sol skulle vise sig.

Foto: Lars Ranek Fold sammen
Læs mere

Sushi spiser jeg gerne året rundt, mens den mexicansk/caribiske ret cheviche, som også er baseret på rå fisk, for mig er uløseligt forbundet med varme og solskin. Og den slags har vi faktisk mærket lidt til i den senere tid, og derfor fik vi cheviche forleden. Cheviche er fileteret kød af hvide fisk skåret i terninger og marineret med limesaft, olie, peberfrugt, forårsløg, chili, hakket koriander og krydderier.

Måltidet kunne på sommervis fortsættes med bøfkød på grillen. Og for at holde den mexicansk caribiske tone, fik vi kødet i strimler som fajita i varme tortillas sammen med mangosalsa og guacamole.

Til dessert spiste vi store og fuldmodne italienske nektariner, som var så søde og saftige, at der måtte mange servietter til.

Ceviche af rå marineret fisk

Skær fiskekødet i terninger, og vend det i limesaft, olie samt salt og peber. Lad fisken trække i marinade 2-3 timer - gerne længere - i køleskabet. Syren fra limesaften får fisken til at »pochere« uden varme, så den færdigmarinerede fisk bliver hvidlig og ikke klar.

Rist koriander- og spidskommensfrø et øjeblik på en tør pande. Køl dem lidt af og mal dem fint. Skær peberfrugt og chili i meget små terninger. Snit løg og korianderblade fint. Bland alle ingredienserne med den marinerede fisk og smag cevichen til.

Server cevichen med brød til.