Peter Belli giver blod til gourmet-absint

Mikkeller og Ulven Peter lancerer den blodrøde drik Absindssyg op til metalfestivalen Copenhell.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ligner et godt gammeldags medie-stunt, hvor man skaber et scenarie, der er tilstrækkeligt vanvittigt til, at journalisterne hopper på. Og det er lige præcis, hvad det er:

Den københavnske fantombrygger Mikkeller, hvis heftige højprocentsøl har begejstret ikke bare her i Danmark, men også har vakt international opsigt, har nu også kastet sig over stærk alkohol. Faktisk den stærkeste, vildeste og mest sagnomspundne af slagsen, den efter sigende euforiserende drik, absint.

Mikkellers djævlebryg hedder meget passende Absindssyg og holder ikke mindre end 66,6 procent – og så er den blodrød, hvor absint traditionelt er giftiggrøn. Den er skabt på en base af prisvindende gin og vodka og har desuden trukket på absintens væsentligste urter såsom anis, malurt, fennikel og baldrianrod.

Absindssyg sendes på markedet i morgen i et stærkt begrænset oplag på 150 halvliters flasker, som man må formode bliver revet væk fra firmaets webshop shop.mikkeller.dk.

Særlig efterspørgsel bliver der nok på de 25 flasker, som har en rød rose i flasken og en rød voksforsegling indeholdende sangeren Peter Bellis blod. Prisen er 499 kr.

Ved et event i Pumpehuset i morgen eftermiddag vil den gamle pigtrådsmusiker nemlig tappe sit eget blod ned i de såkaldte »helvedesgryder«, der indeholder den flydende voks, som de 25 special edition flasker skal forsegles med.

Bagefter vil »Ulven Peter« spille et akustisk sæt, hvor man må formode, at den 71-årige sanger toner ned for de sentimentale dansktop-schlagere fra 1970erne og skruer op for sin periode i 1960erne, hvor han var mere rock'n'roll.

Eventet er nemlig en opvarmning til weekendens metalfestival Copenhell på Refshaleøen. Folk med billet hertil kan indløse armbånd til eventet i Pumpehuset.

Det er ikke første gang, at hippe københavnere støver Peter Belli af.

I 2004 fik bandet Baby Woodrose Peter Belli med i studiet til en genindspilning af »Det Du Ka' Li'«, som var Peter Bellis danske udgave af Donovans »Hey Gyp«.