Pasta er Gud ! Den italienske deli, Mastro, i Hellerup laver sin pasta fra grunden og serverer den med bl.a. græsk naturvin.

Fra restauranten Mastro Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste, som har deres gang i Hellerup, kender værtshuset Sankt Peder, der gennem en menneskealder har været et reservat i reservatet, hvor man kan nyde et stykke smørrebrød og lidt tobak. Som i gode gamle dage. Hvad de færreste endnu har opdaget er, at der overfor dette klassiske vandingshul, gemt bag en facade med kulørte lamper, befinder sig en god lille italiensk biks ved navn Mastro.

Bag navnet står den liguriske kok Vincenzo Mastruzzo, som har arbejdet på stort set alle byens gode italienere, inklusive Era Ora og 2900-naboen Alto Palato, samt hans norske kone Anna Kristina Skaar Olsen, som på glimrende vis forestår serveringen.

Selv kalder de to stedet »pasteria, deli og bar«. Omdrejningspunket er således pastaen, som Vincenzo daglig laver i hånden af forskellige meltyper, og som man kan købe rå og koge derhjemme eller vælge at spise på stedet, som vi gjorde det. Ud over pastaretterne indeholder kortet også en håndfuld anti pasti, to skiftende hovedretter og to desserter, så man kan sagtens få en hel aften til at gå.

Mest bemærkelsesværdigt er vinkortet, som på de fleste andre italienske restauranter er temmelig konservativt og udelukkende baseret på flasker fra støvlelandet. Her kan man imidlertid vælge mellem flere gode champagner (fra Champagne) og naturvin fra bl.a. Tjekkiet og Grækenland. Er man til mere klassisk italiensk vin, kan man såmænd også nuppe en flaske af Angelo Gaja’s Sori San Lorenzo 1997, som står til 5.000 kroner flasken.

Vi startede et glas champagne fra en af mine yndlingsproducenter, Bênoit Marguet, en blanc de noirs med masser af smag og dybde, som vi var godt tilfredse med at kunne købe for kun 110 kroner per glas. Madpriserne synes derimod tilpasset 2900-standarder, hvilket vil sige at de ligger 10-15 procent over priserne tilsvarende steder inde i byen.

En kurv med sprødt, sardisk fladbrød ankom til bordet, og jeg fik min forret, en salat af puntarelle, en let bitter mælkebøttelignende plante, som er det helt store nummer i bl.a. Rom. Puntarelle pares ofte med ansjoser. Således også her, hvor fyldet i øvrigt bestod af gode oliven, tørrede tomat og chili. En skarp og enkelt servering, som vel også var fuldt betalt til 120 kr..

Min ledsager fik grillet polpo, ottearmet blæksprutte, serveret på et leje af kikærtecreme og grillede marinerede grønstager, bl.a. løg og tomat. I glasset havde vi 2014 Bizzarro fra Cascina Val del Prete i Roero. Den første vin jeg har smagt på arneis-druen med maceration (orange vin) - heldigvis passede den godt til den robuste blæksprutteret.

En af dagens specials på pastasiden var tynde linguine farvet med blæksprutteblæk og serveret i en lerpotte med hjertemuslinger, chili og hvidløg. Den veleksekverede klassiker blev ledsaget et glas meget naturlig og udfordrende bianco testalonga fra kokkens hjemegn, Ligurien.

Der er en del håndværk i ravioli, så det valgte jeg - med fyld af brasato, braiseret kød, skarpt og klassisk serveret med salviesmør og parmesan. I glasset græsk, orange vin på roditisdruen fra Tatsis.

Til hovedret fik vi henholdsvis en gang tagliata – skiveskåret bøf – serveret med nogle af de karl johan-svampe, vi havde set ligge i montren under disken samt saftige havtaskekoteletter med bl.a. tomat og oliven.

Desserterne var små og ganske enkle men ikke desto mindre velsmagende. Panna cotta’en var rørt med lakrids og helt anderledes cremet i konsistensen end de bævrende, buddingeagtige versioner af denne klassiker, man normalt bliver præsenteret for. Tiramisuen var også fin.

Sådan en aften med sjove vinoplevelser og italiensk no nonsense-køkken baseret på lødige råvarer takserer vi her på siden til fire stjerner.

Hvad: Mastro

Hvor: Sankt Peders Vej 1, Hellerup

Tlf: 32201528

Priser: Hovedret 195,- Vin 285 kr.