»På havet er der en masse udfordringer«

Havsvømmeren Ellen Garne er med egne ord bidt af en gal våddragt og bruger for meget tid på havet. Til daglig arbejder hun som privatpraktiserende psykolog.

I en svømmehal er man kun optaget af distance, tid og tempo, mens man på havet er nødt til at forholde sig til de ting, der foregår omkring en. Det, synes jeg, er sjovt, og jeg bliver enormt glad af det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Malte Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor dyrker du havsvømning?
Det er en stor oplevelse at svømme på havet i forhold til at plaske rundt i en svømmehal. På havet er der en masse udfordringer, som man hele tiden skal tage stilling til: Hvordan er vindforholdene, hvilken retning skal jeg i, hvordan er trafikken, hvor vil jeg gerne hen, og har jeg kræfter til at komme derhen?

I en svømmehal er man kun optaget af distance, tid og tempo, mens man på havet er nødt til at forholde sig til de ting, der foregår omkring en. Det, synes jeg, er sjovt, og jeg bliver enormt glad af det. 

Fortæl om din bedste oplevelse på havet?
Det er vidunderligt at svømme i Søndersø, som ligger sydvest for Værløse. Der er rent, nul motortrafik, og jeg er næsten ked af at reklamere for stedet, fordi der er så fantastisk stille. 

Jeg kan helt klart anbefale en svømmetur på Søndersø i juni måned. Det er fantastisk. 

Er det farligt at dyrke havsvømning? 
Der er helt klart en risiko ved at svømme på havet, fordi man dels kan blive overset af motorbåde og kajakker og dels kan få et ildebefindende.

Derfor er det vigtigt, at man altid svømmer sammen med en anden eller i en gruppe og bruger en badehætte i en synlig farve. Jeg svømmer også altid med en svømmetorpedo, som hænger efter mig og gør mig mere synlig.

Når det er sagt, så kan alle hoppe i havvandet, så længe man er opmærksom på at gå stille frem. Tag nogle korte ture i starten og find en svømmemakker, som svømmer i samme tempo.

Du kan læse mere om Ellen Garne på Swimout.dk.