Økomad giver sunde madvaner

Spiser du økologisk? Så lever du sikkert sundere end andre forbrugere. Det viser en ny analyse.

Foto: Johan Gadegaard.
Læs mere
Fold sammen

Folk, der vælger økologiske madvarer, spiser generelt sundere end gennemsnittet, bl.a. spiser de flere grøntsager. De økologiske forbrugere bor typisk i hovedstadsområdet og har en lang eller mellemlang uddannelse bag sig. Det skriver foodculture.dk på baggrund af en fødevareanalyse, som er lavet ud fra et speciale fra Danmarks Tekniske Universitet.

Ifølge foodculture.dk vælger folk økologiske råvarer på grund af dyrevelfærd og miljøhensyn, men god spisekvalitet og smagsoplevelse spiller også en rolle. Imidlertid viste det sig, at forbrugerne i en smagstest faktisk ikke kunne smage forskel på økologisk og konventionelt kød. Men da de fik at vide, hvilket kød, der var økologisk, foretrak de det økologiske kød og mente også, at det smagte bedre end det konventionelle.

Analysen viser også, at forbrugerne generelt opfatter økologisk landbrug mere positivt end det konventionelle landbrug, selv om de har svært ved at svare på, hvad økologisk landbrugsproduktion rent faktisk går ud på.

Og så vil forbrugerne gerne betale ekstra for det økologiske kød, især i weekenderne og ved særlige lejligheder.