Nyt barolo bekendtskab

Milanersen Simone Scaletta byder ind med saftig easy drinking barolo.

Barolo, Simone Scaletta Fold sammen
Læs mere

Simone Scaletta, hvis barolo er ugens testvinder, er for mit vedkommende et nyt bekendtskab. Scaletta kommer oprindelig slet ikke fra Langhe, som bakkerne, der huser barolomarkerne, hedder, han er derimod en bybo fra Milano. Scalettas første årgang var således 2003.

I dag råder den lille vinbonde over fem hektar vinmarker, som befinder sig i Monzoni-zonen i Monforte. Umiddelbart ville jeg dog ikke have gættet på Monforte her, eftersom denne kommune er kendt for mørke, brede og maskuline vine med krop og tyngde – Scalettas barolo er derimod indtagende feminin og letløbende. Men det kan selvfølgelig også have noget med årgangen at gøre – 2010 er den bedste og mest velafbalancerede i nogen tid.

Jeg ville heller ikke have gættet, at vinen er lagret på barriques (små franske egefade). I min mund smager den som en traditionel barolo lavet på store gamle egefade. Men den er god nok, Scalettas barolo er lagret på barriques, som godt nok er henholdsvis to og tre år gamle, således at de ikke har afsat nævneværdig smag. Alt i alt en forbavsende saftig og letdrikkelig barolo.

Forhandlere: