Ny bølge af spansk vin

Wine makerne i Spanien er begyndt at lave prisvenlige og ærlige vine efter mottoet: keep it simple.

Læs mere
Fold sammen

En ny bølge af spansk vin er på vej. Prisvenlige og ærlige vine med en sund, ren og enkel frugt. Dem har vi savnet!

I dag ser man en række lovende wine makere, hvis motto er: keep it simple. En af dem, vi har nævnt tidligere her i spalterne er danskeren David Tofterup, som er bosiddende i Spanien. Men også andre har fundet recepten, eksempelvis Dominio de Eguren, der står bag ugens testvinder Estratego Real. Her er en vin lavet uden for de velkendte områder som for eksempel Rioja og Ribera del Duero. Vi skal til det sydlige Spanien – nærmere bestemt La Mancha.

Faktisk står der slet ikke La Mancha på etiketten, eftersom der ”bare” er tale om en simpel bordvin. Det er først efter lidt reseach på nettet, at området kan lokaliseres. Årgang og drue er heller ikke nævnt, og her er det så, den vininteresserede normalt vil stå af! For man vil da gerne vide, hvad det er, man drikker – vil man ikke?

Måske, men den skarpsindige vinkender udi spansk vin spotter hurtigt navnet Dominio de Eguren, der er en kendt vinfamilie. De har blandt andet har stået bag kometvine som Numanthia og Termanthia fra Toro-distriktet indtil de i 2008 solgte vingården til konglomeratet LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) for et ukendt antal millioner.

Vores testvinder Estratego Real kan selvfølgelig ikke hamle op med de to kultvine, og med en pris på 52 kroner er vi på dagligvins-niveau. Men den smager nu godt - med eller uden årgang og distrikt.