Noma laver vild folkefest

René Redzepis VILD MAD-initiativ, som gennem bl.a. ny app skal få familien Danmark til at samle vilde urter, skydes i gang med stor festival.

EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Normalt er Nomas MAD-symposium, som afholdes under den årlige Copenhagen Cooking festival i august en elitær affære med et begrænset antal deltagere bestående af internationale topkokke og madjournalister.

I år afholder MAD-organisationen imidlertid i stedet en stor, folkelig festival med adgang for alle for at markere, at VILD MAD-initiativet skydes i gang. Formålet er at gøre vild mad tilgængeligt for den brede danske befolkning.

René Redzepi og hans folk har med bl.a. organisationen Byhøst som partner arbejdet i to år på VILD MAD-projektet, som består af tre elementer: En app, undervisningsmateriale til folkeskolen og sanketure (sanke er et gammelt udtryk for at finde spiselige urter i naturen) i hele landet.

Fra i dag kan man på VILD MADs hjemmeside finde en guide til forskellige urter og sanke-landskaber, ligesom man kan tilmelde sig sanketure. Indholdet findes også som app, der kan downloades gratis.

VILD MAD-festivalen finder sted 27. august i år på et stort, men endnu ikke bekræftet, naturareal i København. Modsat tidligere MAD-arrangementer foregår de fleste arrangementer på dansk forestået af danske kokke og naturguider, og der er adgang for alle. Enkelte kuraterede events til festivalen vil dog kræve, at man på forhånd løser billet på VILD MADs hjemmeside .