Michelin-guiden: Disse restauranter fik stjerner i år

Michelin-guiden for 2017 er netop blevet offentliggjort. Der er mange stjerner til Danmark. Og også Færøerne er kommet på Michelin-kortet.

Ved den årlige tildeling af Michelin-stjerner blev Restaurant 108 tildelt én stjerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Den 117 år gamle og anerkendte Michelin-guides nordiske udgave er netop blevet offentliggjort på et pressemøde i Stockholm. Der er stjerner til islandske, norske og svenske restauranter, men der er såmænd også stjerneregn mod Danmark.

I alt er der blevet givet stjerner til seks danske restauranter, herunder den færøske restaurant »Koks«, der er blevet hyldet med sin første stjerne ved Michelin-uddelingen. Færøerne hører nemlig under Danmark i Michelin-guiden.

Stjerne til københavnsk restaurant

Den danske restaurant »108«, der ligger i København, har modtaget en stjerne.

»Vi havde ikke forventet dette,« siger kok Kristian Baumann.

Jylland hyldet

Den århusianske restaurant Domestic har modtaget sin første stjerne. Udover den århusianske restaurant er endnu en jysk by kommet på Michelin-kortet.

Restauranten »Ti trin ned«, der ligger i Fredericia, har ligeledes modtaget sin første stjerne ved pressemødet i Stockholm.

Dragsholm får stjerne

Sjællandske Dragsholm Slot modtager ligeledes en stjerne. Kokken Claus Henriksen er stolt og tilfreds ved uddelingen.

Første stjerne til Færøerne

Restauranten »Koks«, som ligger på Færøerne, har modtaget sin første stjerne. Faktisk er det den første Michelin-stjerne, der tilfalder en færøsk restaurant. B Søndag bragte i søndags en stor artikel, hvor kokken på »Koks« udtaler følgende.

»Selv efter at Nordic Guide var kommet, havde vi slet ikke forestillet os, at de ville  gøre sig den ulejlighed at komme helt herop til et sted som Færøerne,« siger Poul Andrias Ziska.

Henne Kirkeby Kro får 2 stjerner

Den danske restaurant med britiske Paul Cunningham modtager endnu en Michelin-stjerne. De fik én ved uddelingen sidste år og har nu sammenlagt to Michelin-stjerner.

Geranium beholder sine 3 stjerner

Den københavnske restaurant »Geranium«, ledet af Rasmus Kofoed, beholder sine tre stjerner. Det står klart ved uddelingen i Stockholm, hvor international direktør Michael Ellis siger, at alle restauranter fra sidste års uddeling beholder deres stjernes. På nær de restauranter, som er lukket i mellemtiden.

Det betyder, at Noma mister sine to Michelin-stjerner, da Noma lukker på lørdag for at genåbne i nye lokaler til efteråret.

Opdateres.