Madpakke-tid

Gem rester fra middagen og brug det i madpakkerne næste dag. Eller producer småretter som pizzasnegle med pesto og tomatfyld.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Rester af middagen fra i går er et sikkert hit i madpakken. Det er nemt, det er ikke så dyrt, det smager rigtig godt, og det er ofte bedre i kvaliteten end skivet pålæg.

Det kan være et stykke kylling, der vendes med lidt dressing, grøntsager og krydderurter. Eller en wokret med nudler eller ris, der blot spises, som den er. Resten af en tærte, en steg, nogle frikadeller eller et stykke æggekage er ligeledes oplagte »overliggere« til madpakken.

Man kan også gå hele vejen og simpelthen producere småretter, der decideret retter sig til madpakkerne, hvis man orker det. Det kunne være pizzasnegle med pesto og tomatfyld.

Rugbrødssandwich med græsk farsbrød

Skær to skiver rugbrød og en tyk skive farsbrød pr. sandwich. Smør pesto på brødet. Saml sandwichene med rigelige mængder af renset salat, tomatskiver, stykker af snackpebre, skiver af feta og udstenede oliven. Evt. et par ringe rødløg, hvis man kan lide det. Pak det i et stort stykke bagepapir.

Græsk Farsbrød

Smager dejligt til middag, men endnu bedre til frokost de følgende dage, hvor det både mætter og er relativt billigt pålæg.

Start med at røre kødet sejt med salt. Tilsæt derefter peber og æggene et ad gangen. Rør grundigt mellem hvert æg, der tilsættes. Rør oregano i sammen med tomatpuré. Pil og hak løg og hvidløg meget fint. Rør det i farsen. Hak tomaterne og skær fetaen i tern. Rør det i farsen som det sidste.

Smør en lille sandkageform med olie og kom farsen op i. Bank den godt til og pynt med laurbær og evt. salvieblade. Pensl overfladen med olie, og bag farsbrødet 45 minutter ved 180-200 grader.

Lad det sætte sig 15 minutter, inden det skæres.

Dobbeltdækkersnegle, der mætter (pizzasnegle)

Smuldr gæren op i en skål. Tilsæt salt og sukker og rør, til gæren bliver opløst. Tilsæt vand og bland det sammen.

Tilsæt først hytteost og olie og derefter mel af et par omgange og ælt dejen grundigt igennem. Ælt længe, så den bliver elastisk og slipper hænderne. Lad dejen hæve til dagen efter i køleskabet.

Ælt den igennem og del den i to. Rul hver del til en stor rektangel på et meldrysset bord. Smør først tomatsovs på den ene dejplade og drys den med skinke og halvdelen af osten.

Læg den anden dejplade over, smør den med pesto og drys den med oliven, der er hakket, og resten af osten. Rul nu hele herligheden sammen til en roulade og skær den i skiver.

Læg skiverne med god luft imellem på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og lad dem hvile 30 minutter.

Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.