Lambruscoen er tilbage

I denne uge er der dømt vine på terrassen med lyserøde bobler og den lyse klassiske fra Chablis.

La Pierrelée La Chablisienne
Læs mere
Fold sammen

Der var engang, hvor Danmark tørstede efter sprøjtende billig lambrusco. Seks flasker for 100 kroner var ikke noget særsyn for cirka 25 år siden, hvor det lyserøde boblevand storhittede.

I dag er det stort set gået i glemmebogen, men der er producenter, som går kvalitetsvejen, og hvem ved – måske kommer den dag, hvor lambruscoen får sin renæssance?

Jeg tror det nu bare ikke rigtigt, for selvom kvaliteten er udmærket på de bedste flasker, er priserne fulgt pænt med.

Et godt eksempel finder vi i denne uges test, hvor vi har smagt på Cleto Chiarli til 110 kroner, noget, der nok skræmmer de fleste langt væk. Ikke desto mindre er den bestemt udmærket og lander på de fire stjerner.

I den femstjernede afdeling har vi La Pierrelée fra kooperativet La Chablisienne i Chablis. Her holder man fast i traditionerne og den velkendte stil med masser af ren og enkel frugt, blandt andet citrus, æbler og grønne grene.

Teknisk set er området (altså Chablis) en del af Bourgogne, men stilmæssigt er vinene normalt en anelse mere spidse, grønlige og anæmiske på grund af det lidt køligere klima nord for »De Gyldne Skråninger«, Bourgognes centrum.

Det er også tilfældet med vores testvinder, hvor man får en saftig og glimrende vin med et resolut syrebid. La Chablisienne gør sig klar til terrassen!

Forhandlere: