Kalvebrisler BBQ ananas og vanilje

Til de dekadente grillaftener.

Kalvebrisler BBQ ananas og vanilje. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hvorfor kan vores elskede grillaftener ikke være en gastronomisk oplevelse? På min terrasse skal der ikke kun være plads til pølser, bøffer og kartoffelsalat.

Hong Kong-inspireret hummer er grillet sammen med saftige, lakrids-marinerede lammefileter.

Små sild er farseret med fennikeltop & citronskal, krydret med fennikel frø bagefter grillet over gamle østers skaller.

Vi bager også tit på grillen jordbær i stanniol med rosmarin rosenpeber og olivenolie. Små toasts toppet med hvidløgspuré Fontaina oste, lagret Parmesan og sommertrøffel.

En af de ting, mine børn har været mindre glade for, var måske for et par uger siden, hvor jeg prøvede at servere kalvebrisler for dem. Det gik rigtig godt til at starte med, men efter et stykke tid begyndte de at stille flere og flere spørgsmål om, hvor på dyret dette lille, møre stykke kød kom fra. Det var så det frem med pølser og hjemmelavet burger på grillen igen.

Kalvebrisler er lidt specielle jeg elsker dem. De er helt unikke både i smag og struktur. De har en intens, mør, cremet konsistens. Men det kan godt være, de kun skal serveres til de voksne til din næste grillfest.

Opskriften nedenunder kan selvfølgelig laves på grillen også selv om vejret i øjeblikket ikke er til en tør, solrig og svedig havefest.

Kalvebrisler BBQ med ananas og vanilje

Det hele blendes sammen og smages til med lidt havsalt. Din barbecue sauce til resten af sommerens grillfester er nu klar. Hold saucen på køl.

Steg kalvebrislerne gyldne i smør med hvidløg og vanille. Kom de 4 ananas-stykker i panden, krydr brisler og ananasen godt med havsalt og friskkværnet sort peber. Kom panden i ovnen og bag brislerne og ananas færdig på 180 grader i ca. 15 minutter.

Efter stegning: Panden skal nu hvile i ca. 10 minutter. Servér brisler og ananas i panden med BBQ saucen.

Himmelsk mandemad! God appetit. n

www.thepaul.dk