Kaffe er faktisk godt - og sundt!

Drik hellere fem end to kopper kaffe om dagen. Det mindsker din risiko for at få sukkersyge, hjertesygdomme, selvmord eller Parkinsons, viser endnu en undersøgelse.

Uhhmmmm!

Hvor mange af os har ikke et fast morgenritual, der indeholder mindst en kop god, varm, vækkende og velduftende kaffe? Ja, ikke - også du?

Nu har det endda vist sig, at det er ganske sundt at drikke kaffe - også en del kaffe endda. Helt op til fem kopper om dagen er godt. Og det er bedre med fem kopper end kun en 1-2 kopper om dagen, viser en ny undersøgelse fra Harvard University Chan School of Public Health, ifølge det amerikanske online-medie Gawker.

Hvis man drikker 3-5 kopper kaffe hver dag, har man 15 procent mindre risiko for at dø for tidligt af diabetes, hjertesygdomme, selvmord eller Parkinsons. Og det er som sagt bedre at drikke 3-5 kopper om dagens end "nøjes" kun med 1-2 kopper om dagen.

Undersøgelsen er baseret på data fra 300.000 sygeplejerske og andet sundhedspersonale indsamlet over en periode på 30 år.

Forskere har gennem mange år undersøgt kaffes indvirkning på vores generelle sundhedstilstand. Og undersøgelser har flere gange konkluderet, at kaffe muligvis hjælper til med at formindske mulighed for hjertestop, type 2-diabetes, samtidig med at det hjælper vores kognitive funktioner.

Kaffe gør os altså sundere og bedre til at opfatte verden. Men det vidste de fleste kaffedrikkere jo nok i forvejen. Til gengæld er det stadig uklart, hvorfor kaffen virker på denne led.

»Vi er ikke helt sikre på, hvorfor kaffe har alle disse positive fordele. Kaffebønnen selv er fyldt med mange forskellige næringsstoffer og fytokemikalier. Og mit gæt er, at de arbejder sammen for at have nogle af disse fordele,« lyder det fra en af undersøgelsen forfattere, Walter Willet, fra Harvard.