Kadeau rykker teltpælene op, igen

Den nye udgave af restaurant Kadeau skruer ned for antallet af gæster og op for ambitionerne.

Nicolai Nørregaard, Restaurant Kadeau. Fold sammen
Læs mere

Kadeau har efterhånden udviklet sig til at være en nomaderestaurant. Spisestedet blev oprindelig født på Bornholm, men rykkede – i hvert fald om vinteren – til Vesterbrogade i København i et køkken, der var så trangt, at kokkene måtte tage den gamle bodega-bardisk i brug, når retterne skulle anrettes.

Et par år efter rykkede Kadeau-drengene til Wildersgade på Christianshavn i nye større lokaliteter med en indretning, som bedre levede op til det nye nordiske og den Michelin-stjerne, de fik hurtigt efter. Men nu er den »gal« igen – køkkenchef Nicolai Nørregaard og co. rykker endnu en gang teltpælene op, men flytter denne gang kun et par numre ned ad Wildersgade fra 10A til 10B.

Restauranten, der åbner om godt en måned, er bygget op omkring en gårdhave, hvilket betyder, at man ikke skal ud at stå på gaden, hvis man vil trække lidt frisk luft.

»Det giver fornemmelsen af at forlade byen og tage et andet sted hen,« siger Nicolai Nørregaard, som også glæder sig til det store, åbne køkken i træ fra Garde Hvalsøe, som før bl.a. har lavet køkkener i celeb-kokkene René Redzepi og Thomas Rodes private hjem. Køkkenet bliver desuden udstyret med et ildsted efter japansk forbillede med muligheden for at lave mad over bål og røge. »Det er perfekt i forhold til vores bornholmske rødder, hvor ild og røg har været et slags sanseligt soundtrack til barndommen på øen.«

Trenden på den københavnske restaurantscene er i øjeblikket at åbne større restauranter med plads til stadigt flere gæster. Men Kadeau går den stik modsatte vej og skærer ned til det halve. Hvor man før kunne modtage 50 gæster, begrænser man sig nu til otte borde svarende til et sted mellem 18-28 gæster.

»Meget mere kan lade sig gøre, når man går ned i antal kuverter – ikke mindst øger det den fokus, man kan have på råvarerne,« siger Nicolai Nørregaard.

Kadeau-drengene beholder i øvrigt lokalerne i Wildersgade og transformerer dem til en mere bistro-agtig restaurant kaldet Eldorado med plads til 80 gæster og verdensmad i gryderne, som bliver bestyret af Theis Brydegård.