Hvad bliver klodens hotteste drink i 2015?

Tre danskere deltager i aften i den nordiske finale af Legacy konkurrencen, som går ud på at skabe den mest populære globale drink. I juryen finder man barernes svar på Noma.

Simone Caporale, bartender på verdens bedste bar Artesian i London.
Læs mere
Fold sammen

Byens unge ambitiøse bartendere ligger næsten konstant i træningslejr, for efterhånden afholder en hel del af de store internationale spiritusbrands årlige cocktail konkurrencer. Til cocktailens Glam Slam konkurrencer hører uden tvivl Legacy, som afholdes af Bacardi. Rom er således obligatorisk hovedingrediens, når den nordiske finale afholdes på restaurant Llama i aften.

Juryen ledes af Simone Caporale, der til daglig er frontman på Artesian i London, som med en førsteplads på Worlds 50 Best Bars listen i flere år er cocktailbarernes svar på Noma. Bedste deltager fra hvert land får adgang til finalen i Sydney til maj.

Snarere end et evaluere bartendernes ekvilibristiske evner handler Legacy om at udvikle en drink, som kan reproduceres overalt på kloden også af helt almindelige forbrugere. For den ene af de tre danske deltager, Jonas Andersen fra Ström i Niels Hemmingsens Gade, stimulerer benspændene kreativiteten:

»Hvis man har lov til at bruge hele skabet af ingredienser derhjemme, er det nemt at være innovativ, her er det meget sværere at være nyskabende,« siger Jonas, som over de seneste fem år har deltaget i mere end 20 konkurrencer.

Jonas Andersen stiller om en longdrink - en såkaldt high ball i fagsproget, hvor grøntssagnoterne i den hvide Barcardi Superior fremhæves af bladselleri, frisk lime og agave sirup, hvorefter der spædes op med soda.

Danmarks anden deltager Patrick Hayfield fra Lidkoeb, som er debutant, har valgt at stille op med en mere klassisk cocktail i daiquiri klassen: Her blandes den hvide rom med friskpresset ananasjuice, ananassirup, lime og grøn chartreuse og pyntes med et drys ristet kokos.