Hundreder hopper i det iskolde hav i weekenden

Rekordmange vinterbadere valfarter til Skagen for at smide sig i det 0 grader kolde vand ved Grenen.

230 mennesker, der kaster sig ud i de iskolde bølger, mens de skriger, råber, synger og griner.

Det syn kan man fredag morgen kl. 8.30 i Skagen og weekenden over, hvor der bliver afholdt Skagen Vinterbaderfestival. Festivalen starter allerede torsdag aften, men det er først fra fredag morgen, at man kan opleve en procession af 230 vinterbadere vandre gennem klitterne ud til stranden ved Grenen Camping og kaste sig i vandet i fælles flok.

»Det er en helt speciel oplevelse, når man bader så mange sammen. Ud over de endorfiner, selve mødet med det kolde vand udløser, giver det en særlig glæde og begejstring at bade så mange sammen,« fortæller Mette Hust, der er formand for Skagen vinterbaderklub, »Isbryderne«, der er primus motor i arrangementet.

Det er fjerde gang, festivalen afholdes, og i har tilstrømningen af klubber fra hele landet været rekordstor: over 30 procent..

»Vi tror, det skyldes, at det er et naturarrangement, hvor vi går ud i havet uden nogen form for opvarmning og tager naturen, som den er, selvom det dælen duleme er koldt,« siger Mette Hust.

Generelt er interessen for vinterbadning steget landet over.

Rådet for Større Badesikkerhed skønner, at mindst 50.000 danskere jævnligt dyrker vinterbadning, og rådet vurderer, at interessen for vinterbadning er kraftigt voksende. Det er baggrunden for, at Rådet tidligere i år offentliggjorde otte baderåd, specielt rettet mod vinterbadere.