Her er Handskemagers dansende divaer

På danseholdet »De Dansende Divaer« ryster kvinder med lidt ekstra sul på kroppen overflødige kilo af sig sammen med andre i samme vægtklasse. Holdets træner er Ronnie Handskemager fra TV2-programmet »Vild med dans«. Se billederne.

Foto: Michael Bothager. Dansende kvinder med bmi over 25 + Ronnie Handskemager. Dansemotion for halv-overvægtige kvinder med Ronnie Handskemager
Læs mere
Fold sammen

- He’s a one stop shop, makes my panties drop/He’s a sweet talkin’ sugar coated candyman/A sweet talkin’ sugar coated candyman, ooh, yeah.

Christina Aguileras kraftfulde soulstemme i swing-nummer »Candyman« fylder den lyse spejlsal. I takt til musikken laver cirka tredive kvinder spredt jævnt over trægulvet jive-spark ud til skiftevis højre og venstre side.

Spark med højre ben – en – to – tre – spark med venstre ben. Der bliver pustet, mens benene kæmper for at holde trit med instruktørens. Det ligner ethvert andet dansehold. Alligevel adskiller dette hold sig lidt fra andre dansetimer.

Billedserie:
 

For selv om deltagerne bevæger sig ligeså hurtigt som alle andre, er der alligevel lidt ektra fylde på holdets deltagere. Og det er der en grund til. Holdet hedder nemlig »De Dansende Divaer« og er et dansemotionshold for kvinder med et BMI (Body Mass Index, red.) over 25.

Instruktøren, der står forrest med fronten mod spejlet og leder slagets gang, hedder Ronnie Handskemager. Han er i den brede befolkning kendt som professionel danser, der i TV2-programmet »Vild med Dans« lige nu danner par med SOAP-sangerinden Saseline Sørensen.

Men når han ikke danser jive i bedste sendetid fredag aften, underviser han forskellige dansehold. Og siden sommerferien har han tirsdag og torsdag været instruktør på holdet »De Dansende Divaer«.

- Jeg har været i fitnessbranchen det meste af mit liv og hjulpet overvægtige mennesker. Jeg har talt med mange, der ikke har brudt sig om at komme i et fitnesscenter. De har følt, at fitnesscentre er for de unge, tynde og smarte, og at de har været forkerte der. Derfor har det for mig handlet om at skabe et trygt rum, hvor alle skal have lov til at danse og have det sjovt, siger Ronnie Handskemager, der fortæller, at siden holdet for alvor gik i gang efter sommerferien, har han fået meget overstrømmende og personlige tilbagemeldinger om, hvordan undervisningen har forbedret både kondien og selvværdet hos deltagerne.

Der sker da også noget med lokalet, når Ronnie Handskemager tænder for musikken. Nærmest per automatik spreder kvinderne sig jævnt ud over hele gulvet. Ronnies trin bliver opmærksomt fulgt med både øjne og fødder til »Greased Lightning« og »Moves Like Jagger«.

Det er langt fra perfekt eller synkront – men der bliver grinet. Både når der skal kastes uvante håndtegn, eller når den amatør-agtige journalist, der i dagens anledning har fået lov til at danse med på holdet, ikke kan finde ud af de ellers ret enkle trin.

Og efter et par numre begynder både Ronnies og resten af holdets sportstrøjer at få svedskjolder under armene, mens der bliver lidt kortere mellem turene ud til vandflaskerne. Benedicte Schøning Clausen på 54 år har været en dansende diva siden sommerferien. Hun har prøvet at være medlem af et fitnesscenter, men foretrækker at danse sig til et bedre helbred.

- Jeg vil jo rigtig gerne have noget motion. Men når man er overvægtig, som jeg er, så føler man sig lidt udenfor, når man er i et fitnesscenter. Jeg føler mig set lidt ned på eller vurderet af alle de slanke sild. Sådan er det ikke her. Her gælder det ikke om at se godt ud. Det handler bare om at have det sjovt, og vi har et fællesskab med andre, der er i samme båd, siger hun.

Mange af kvinderne på holdet har gået på Ronnies hold længe og kender hans rutine. Så da opvarmningen er slut, og dagens program begynder, kommer der også ønsker til numre fra salen.

- Ronnie, vi skal også have den der columbianske, bliver der sagt i en vandpause.

- Ja, men vi kan ikke nå den fra Burlesque i dag, svarer Ronnie.

Til stor ærgelse for nogen. Men det afholder nu ingen fra at ryste både bryst, bagdel og alt derimellem til rumba-musik, der sætter de skandinaviske hofter på alvorligt overarbejde.

Billedserie: 

Efter timen bliver der igen sniksnakket under udstrækningen og i omklædningsrummet. I små klynger står divaerne og snakker og griner, mens resten af vandflaskernes indhold bliver drukket. Der bliver spurgt til arbejde og familie, og også her adskiller »De Dansende Divaer« sig fra andre dansehold.

- Der er væsentligt mere snak og grin hos »De Dansende Divaer« end på mine andre hold. Folk lægger mærke til, hvis nogen mangler og spørger ind til, hvor folk er henne og udtrykker bekymring. Det sociale fællesskab her er helt anderledes fra andre hold, siger Ronnie Handskemager.