Guide: Spis dig fra PCOS

Med denne guide bliver du klogere på PCOS, som er en hormonforstyrrelse. Se her om du har nogle af de hyppige symptomer, der blandt andet giver kvinder øget hårvækst og overvægt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SMUGKIG I GUIDEN HERUNDER

- køb abonnement, hvis du vil læse det hele og mere indhold i PLUS

Vis i fuld skærm

Du får i denne guide:

- Fakta om PCOS og PCO
- 10 kostråd
- Test dig selv - har du PCOS?

Læs også: "Guide: Sådan opdager du om du har for lavt stofskifte" (19 kr.), "Guide: Opdag og forebyg diabetes før det er for sent" (19 kr.) og "Sådan får du et blomstrende sexliv" (19 kr.)

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra B PLUS her


Symptomerne på PCOS varierer meget fra kvinde til kvinde og kan også variere over tid hos den enkelte. Som oftest ses de første symptomer i puberteten og er til stede indtil overgangsalderen. Hos kvinder, der i længere tid har taget p-piller, viser symptomerne sig først for alvor, når de stopper med pillerne, da kroppen i den periode får tilført kunstige hormoner.

PCOS er en hormonforstyrrelse, der blandt andet giver kvinder øget hårvækst, overvægt og gør det svært at blive gravid. Gynækolog Bjarne Stigsby, der er medforfatter til bogen 'Spis dig gravid' har udarbejdet 10 kostråd til kvinder med PCOS. De 10 råd kaldes KISS-kost® . Det står for Klinisk InSulin Sænkende Kost. KISS-kost® er et registreret varemærke, der ejes af Bjarne Stigsby.

Vis i fuld skærm

 

Spis dig fra PCOS pdf