Gordon Ramsay i bizar navnesag

Den hidsige kok vil have rettighederne til navnet på et kendt New Yorker-spisested, som er ejet af bl.a. Bono og Jay-Z.

Gordon Ramsay, her fotograferet i 2009, har søgt de britiske myndigheder om rettigeheder til varemærket Spotted Pig, som ellers er en kendt New Yorker restaurant. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tilsyneladende gået både juristeri og drilleri i en stribe sjernekokkes og andre kendes indbyrdes professionelle og personlige relationer.

Hvert fald har den britiske tv-stjernekok Gordon Ramsay ansøgt de britiske myndigheder om at få rettighederne til navnet og varemærket 'The spotted pig' - som ellers er en veletableret restaurant i New York, med en ejerkreds af andre kendte mennesker, bl.a. kokken Mario Batali og sangerne og musikerne Bono og Jay-Z.

Det skriver britiske medier fredag.

Ifølge finansmediet Bloomberg indsendte Ramsays selskab,Ramsay Holdings International Ltd., allerede i starten af oktober en ansøgning om at få ret til varemærket i Storbritannien, og denne ansøgning er for to uger siden blevet offentliggjort med henblik på eventuelle protester.

Ret oplagt i netop dette tilfælde, skulle man tro, men nej. Ifølge Bloomberg har ingen fra ejerkredsen omkring The spotted pig, som tæller flere briter ( bla. køkkenchef og medejer April Bloomfield), endnu protesteret mod Ramsays gøren krav på det specielle navn.

Derimod har andre kendte fra kokke-cirklerne protesteret højlydt mod Ramsays rettigheds-krav, bl.a. forfatteren til den berømte kokke-erindringsbog 'Kitchen Confidential', Anthony Bourdain. Han skrev forleden på det sociale netværk Twitter, at Ramsays krav var 'skamfuldt frastødende' - en holdning som er blevet retweetet (videresendt, red.) 1200 gange, blandt andre af en helt fjerde stjernekok, Jamie Oliver. 

The spotted pig i New York blev grundlagt i 2004 og er stadig et af byens hotte spisesteder.

Læs mere hos Bloomberg.com