Geranium tager stort spring frem på listen over verdens bedste restauranter

Geranium er nu nr. 19 på World's 50 Best Restaurants - listen over verdens bedste restauranter

Rasmus Kofoed - kok og medejer af den tre stjernede Michelin restaurant Geranium. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den trestjernede københavnske restaurant Geranium rykkede otte pladser frem på restauranternes verdensrangliste, World's 50 Best, som i dag blev præsenteret i Melbourrne i Australien.

Dermed beklæder restauranten i Parken nu en 19. plads på listen.

Også Nørrebro-restauranten Relæ, som sidste år fik prisen for årets bæredygtige restaurant, rykkede frem - én plads fra nr. 40 til nr. 39.

I sidste uge kom det frem, at Kadeau i København er rykket ind på World's 50 Best boblerliste på plads nr. 94.

I toppen af listen snuppede Eleven Madison Park i New York prisen som nr. 1 fra sidste års vinder Osteria Francescana i Modena. Eleven Madison har i snart adskillige år været spået som vinder af World's 50 Best. Undertegnede besøgte den elegante, højloftede restaurant forrige år og kan skrive under på, at den i hvert fald har verdens bedste service.

Noma beklædte som bekendt listens førsteplads i 2010, 2011, 2012 og 2014, men det var ikke muligt for juryen at stemme på christianshavner-restauranten i år, fordi den p.t. er lukket på grund af flytning.

Over 1.000 jurymedlemmer fordelt på 26 juryer over hele verden stemmer hvert år til World's 50 Best Restaurants. Panelet består af lige dele journalister, kokke og gourmeter, som hver kan stemme på ti restauranter, hvoraf fire skal være uden for hjemmeregionen.

Se hele listen her.