Friske varer til tiden

www.telebudet.dk Online supermarked med et bredt udvalg inden for alle varegrupper. Telebudet leverer i hele Hovedstadsområdet fra dag til dag. I dagtimerne (10-15) koster udbringning 100 kroner, om aftenen (18-20) er prisen 70 kroner.

Vi bestilte: Bredt i sortimentet fra mejeriprodukter, kød, frostvarer og kolonialvarer. I alt for 280 kroner. Vi bad om aftenlevering og skrev, at vi gerne ville betale med dankort.

Samlet pris: 349 kroner.

»Fra musemåtte til dørmåtte« er Telebudets slogan. Og efter at have afprøvet et af den moderne verdens bekvemmeligheder, det online supermarked, er dommen klar: Det virker upåklageligt og overraskende godt.

Online salg af fødevarer har ellers ikke haft det nemt i Danmark. Men Telebudet og et par andre udbydere holder stædigt fast i online-tanken. Vi bestilte for knap 300 kroner blandede varer - herunder mejeriprodukter, kød, frostvarer og non-food-varer som køkkenrulle og tandpasta. Alt blev leveret i de rette mængder, til tiden, med den rette temperatur og friskhed.

Det var intet problem at betale med dankort ved leveringen, budet tog tom emballage og pant med. Men vigtigst: Det var let og ligetil at bestille samme dag (inden klokken 17) og få det leveret få timer senere.

Men der er et »men«. For trods et bredt sortiment, er der stadig mangler i forhold til selv at handle. Der er for fåøkologiske varer på de elektroniske hylder, særligt indkøb af kød er i for store mængder (typisk halvanden kilo og opefter), hvilket udspringer af, at langt de fleste af Telebudets kunder er virksomheder og institutioner. Endelig er der spørgsmålet om friskheden af varerne og håndteringen af dem fra hylde til dørmåtte. Kan de nu også finde ud af det? Er isen halvt tøet op, når man modtager den? Er mælken halvlunken og salgsdatoen på det hakkede oksekød tæt på at være udløbet?

Telebudet leverede fuldt ud varen, da Fri besøgte det online supermarked, og deres priser er bestemt konkurrencedygtige og let gennemskuelige, men med et leveringsgebyr på mellem 70-100 kroner skal man bestille varer for et vist beløb for at have et rimeligt forhold mellem gebyr og indkøb.