Flyttedag

Vintesten har fået nye priskategorier og debuterer med et par gode køb på den billigste hylde.

Alabastro, Alianca
Læs mere
Fold sammen

Vi har saneret lidt i kategorierne, hvor der før var fire forskellige, er der i dag tre. Vi dækker dog stadig hele spektret fra ugens tilbud i supermarkedet i den ene ende til de mindre nichevine fra specialforhandlerne i den anden.

Konceptet er det samme: Forhandlerne bliver inviteret til at sende testvine ind til otte uger ad gangen. Leverandørerne vælger selv, hvilke vine inden for de givne prisrammer, og der må som sagt gerne være tale om ugens tilbud. Vi smager vinene og giver dem stjerner efter pris/kvalitetsforhold – altså, hvor meget man får for pengene. Således føler stjernerne prisen, så hvis en vin, der er på tilbud til 50 kr. opnår fem stjerner, er ratingen ikke længere dækkende, når vinen er tilbage på normalprisen på 80 kr.

Og så kan vi i øvrigt konstatere, at der er hele tre femstjernede vine i første udgave af den nye B Søndag-test. Fornuftigt nok – her i januar kører de fleste vist med reduceret vinbudget - falder de to af vinene i den billigere kategori. Efter flere afgiftsforhøjelser er det ikke ligefrem hverdagskost at finde en vin til under 40 kr. flasken, som lader sig drikke. Det krav lever den pænt saftige Alabastra fra Portugal imidlertid op til – ikke stor vin, men en stor lise for den slukne pengepung.