Fem unødvendige køkkenting du alligevel ikke kan undvære

Du har måske købt nogle køkkenredskaber, du tænkte var lidt fjollede, men måske kan de være smarte at have køkkenet.

Foto: Søren Bidstrup. Fold sammen
Læs mere

1. Jeg købte en marmeladetragt, da jeg var i London for at dække William og Kates bryllup, for det slog mig, at det var den perfekte souvenir. Jeg forestillede mig, hvordan jeg skulle lave appelsinmarmelade og hælde på glas og være lidt som en figur i en Miss Marple film.
Hvad jeg ikke fattede var, at en marmeladetragt, som dybest set er en tragt med en bred tud, er et undervurderet køkkenredskab, som ikke bare kan bruges til at hælde marmelade og andet sylteri på glas, men også til al mulig anden hælderi, f.eks. af bælgfrugter og alle mulige blendede pureer.

2. For nogle år siden var jeg på et italiensk madkursus, og jeg købte en billig purémølle på et marked til maks. ti euro. Umiddelbart et lidt fjollet indkøb, men purémøllen er faktisk genial, både til at mase flåede tomater til en pizzasauce og til at mose alt muligt andet, der ikke skal blendes.

3. En kirsebærudstener. Igen, man tænker, at det er et fjollet køb, men udover at kirsebærudsteneren, naturligvis fjerner sten fra kirsebær og mirabeller, så er den genial, hvis man vil udstene oliven (og det vil man gerne, for oliven uden sten smager stygt).

4. En nål beregnet til at sy huden sammen efter kejsersnit på en ko. Måske ikke så tit, man laver den slags operationer hjemme, men står man med en farseret kalkun, der skal sys lidt, har nålen en perfekt krumning.

5. Forme til Madeleine-kager. Ja ja, de kan kun bruges til én slags kager, men til gengæld er det den perfekte eftermiddagskage, fordi man laver dejen om eftermiddagen, smider den i en sprøjtepose, lægger den i køleskabet og så bager, mens kaffen brygges. Velduftende, smukke og altid sjove at tale om.

Til gengæld kan man faktisk godt undvære følgende...

1. En tacos-varmer. Ikke nødvendig, i hvert fald ikke, hvis man som jeg aldrig kommer længere i projekt mexicansk mad end at købe fire kogebøger og investere 700 kr. i røgede tørrede chilier, tacojern og tacovarmer.

2. Et par spisepinde i overstørrelse købt i Tokyo efter at jeg havde set, hvor elegant japanske kokke håndterede dem. Jeg veksler mellem at hamre dem op i emhætten og være tæt på at prikke mine egne øjne ud med dem. Men de er nu så pæne, og måske hvis jeg bare begyndte at lave mere japansk mad, kunne jeg bruge dem. Måske skulle jeg købe en japansk gryde til? Og et par nye kogebøger?