"Du skal jo tage nogle føringer, hvis du vil vinde"

Thaus Leopold Jensen har cyklet siden han var teenager. Sin første racercykel fik han som 15-årig, det var formandens egen i den klub, han kørte i.

Thaus Leopold Jensen - retrocykling Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

Thaus Leopold Jensen, 49 år

kropsterapeut, har kørt cykelløb siden han var 15 år.

 

Min første racercykel

havde været formandens egen racer i CK Fix Rødovre, som var min klub, fra jeg var teenager. Formandens cykel var kæmpestor, og jeg fik den som en gave fra ham.

Det løb, jeg husker bedst

var, da vi i 1984 kørte med klubbens bus til Sverige. »Du skal jo tage nogle føringer, hvis du vil vinde og gå efter en sejr i spurten,« var der en, der sagde til mig. Jeg troede selv på, at jeg ville vinde. Men da der var to kilometer tilbage til målet, opdagede jeg pludselig, hvor stort et hul, der var ned til de ryttere, der lå forrest i feltet. Jeg havde altid været god til at køre op ad bakke, men jeg blev indhentet kort før mål – og vandt ikke.

En af mine store helte er

Eddy Merckx, han var så grådig, så sulten, karismatisk og så ærekær. Merckx blev kaldt for kannibalen, han viste aldrig svaghedstegn og havde en psyke, som var enormt stærk. Psyken var måske hans allerstørste styrke. Og så kunne han sidde i timevis og bare møre af sted.

Mit bedste køb

er min Colnago Titanio, lavet af titanium. Jeg købte den i Den Blå Avis for fem år siden. Et andet køb, jeg er glad for, er min italienske Sancineto fra 1990erne med de bedste stålrør, man kan få. Ved et helt usandsynligt tilfælde fandt jeg en forgaffel i samme model med samme lak og samme rør et halvt år senere, som passede til cyklen. Det var lidt som at købe en brugt jakke til et fint og særligt ældre jakkesæt, og så seks måneder senere finde bukser, der præcis passer til.

Jeg træner

to-tre gange om ugen og kører 60-100 kilometer hver gang. Det næste løb, jeg skal være med i, er Bananiløbet 10. juni. Jeg vil gerne være med til at ære det gamle navn og minderne om gamle dage.

(Banani Cykler på Vigerslev Allé er legendarisk. Nu afdøde Bendt A. Nielsen blev kaldt for »Bananen«, og sammen med »Lillebror« byggede han stålcykler, som topprofessionelle ryttere fra hele Europa i 1960erne, 1970erne og 1980erne rejste til Danmark for at få bygget. Lige indtil kulfiber, masseproduktion og strømlinet cykelmarkedsføring tog over, var Bananis cykler noget af det mest efterspurgte i cykelverdenen, red.)