Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Stegt hornfisk med rabarberrelish
4 personer
- 2 hornfiskefileter
- rugmel
- salt og peber
- olivenolie og smør til stegning
- dild eller persille
Trim kanten på hornfiskefileterne og klip eventuelle finner af. Skær fileterne i mindre stykker og vend dem i rugmel krydret med salt og peber. Varm olien op på panden, tilsæt smør og læg fisken på med skindsiden opad, når smørret har bruset af.
Få også denne uges opskrift på Kalvefrikassé
Vend fiskene efter kort stegning (ca. 20 sekunder) og lad dem stege færdig (2-3 min.) på skindsiden. Server hornfisken med rababerrellishen, et grønt drys af dild eller persille og giv kogte nye kartofler eller friskbagt, groft rugbrød til.
Rabarberrelish
- 2 små skalotteløg
- 1 gulerod
- 4 stilke rabarber
- ½ tsk. knust koriander
- ½ tsk. knust fennikelfrø
- ½ tsk. knust sort peber
- ½ spsk. olie
- salt
- 2-3 spsk. sukker
- 1 spsk. æble- eller lagereddike
- 2-3 løvstikkeblade
Pil løgene og skær dem i tynde strimler. Skræl guleroden og skær den i små terninger. Skyl rabarberstilkene og skær dem i små stykker. Kom løg, gulerod, krydderier og olie i en tykbundet gryde.
Drys lidt salt på, læg låg på og lad det sautere let på middelblus i ca. 2 minutter. Ryst gryden flere gange undervejs, det skal ikke blive brunt, blot mørne let. Tilsæt rabarber, 2 spsk. sukker og eddike og lad det simre sammen i ca. 5-7 minutter under låg. Smag til med salt, sukker eller eddike, så det smager sød-syrligt og godt.
Hak løvstikken fint og tilsæt den, når relishen er kølet lidt af.
Få også denne uges opskrift på Kalvefrikassé