Den nemme opskrift på hornfisk

Faktisk minder hornfisk lidt om stegt kylling i smag. Måske er det derfor, den har det så godt i selskab med rabarber, der jo også er en fin ledsager til kylling.

Alle elsker hornfisk, selv de, der har det lidt svært med fisk. For hornfisk smager mildt, rundt og meget lidt af fisk. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stegt hornfisk med rabarberrelish
4 personer

  • 2 hornfiskefileter
  • rugmel
  • salt og peber
  • olivenolie og smør til stegning
  • dild eller persille

Trim kanten på hornfiskefileterne og klip eventuelle finner af. Skær fileterne i mindre stykker og vend dem i rugmel krydret med salt og peber. Varm olien op på panden, tilsæt smør og læg fisken på med skindsiden opad, når smørret har bruset af.

Få også denne uges opskrift på Kalvefrikassé

Vend fiskene efter kort stegning (ca. 20 sekunder) og lad dem stege færdig (2-3 min.) på skindsiden. Server hornfisken med rababerrellishen, et grønt drys af dild eller persille og giv  kogte nye kartofler eller friskbagt, groft rugbrød til.

Rabarberrelish

  • 2 små skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 4 stilke rabarber
  • ½ tsk. knust koriander
  • ½ tsk. knust fennikelfrø
  • ½ tsk. knust sort peber
  • ½ spsk. olie
  • salt
  • 2-3 spsk. sukker
  • 1 spsk. æble- eller lagereddike
  • 2-3 løvstikkeblade

Pil løgene og skær dem i tynde strimler. Skræl guleroden og skær den i små terninger. Skyl rabarberstilkene og skær dem i små stykker. Kom løg, gulerod, krydderier og olie i en tykbundet gryde.

Drys lidt salt på, læg låg på og lad det sautere let på middelblus i ca. 2 minutter. Ryst gryden flere gange undervejs, det skal ikke blive brunt, blot mørne let. Tilsæt rabarber, 2 spsk. sukker og eddike og lad det simre sammen i ca. 5-7 minutter under låg. Smag til med salt, sukker eller eddike, så det smager sød-syrligt og godt.

Hak løvstikken fint og tilsæt den, når relishen er kølet lidt af.

Få også denne uges opskrift på Kalvefrikassé